Sport

Dublul de aur! Horia Tecau si Florin Mergea au planuri mari pentru Jocurile Olimpice

Publicat: 13 iul. 2016

Horia Tecau si Florin Mergea spera sa fie dublul de aur la Jocurile Olimpice. Câstigatorul si finalistul de la Turneul Campionilor nu exclud nici o refacere a echipei care impresiona la juniori. Florin Mergea si Horia Tecau îsi fac încalzirea, în direct la Digi Sport, pentru Jocurile Olimpice. Cei doi vor face pereche în Cupa Davis înaintea competitiei de la Rio. Dublul Mergea – Tecau a triumfat anul acesta si la BRD Nastase Tiriac Trophy.

„Urmatoarea perioada este cea mai importanta din acest an si o perioada pe care am asteptat-o demult. Suntem favoritii numarul 4 la JO, avem în fata câteva echipe foarte puternice, francezii, americanii si brazilienii. Important e sa fim sanatosi în acel moment si cred ca avem potentialul de a aduce o medalie, chiar de aur”, a declarat Florin Mergea.
Desi nu exclude un nou parteneriat cu Florin Mergea, Horia Tecau sustine ca momentan colaborarea dintre ei se rezuma doar la echipa nationala.

„Mai sunt cateva luni bune din acest an si ne concentram pe parteneriatul cu actualii nostri parteneri. Chiar daca a fost o perioada mai grea, cred ca putem face lucrurile sa mearga si mai bine. E o usa deschisa pentru noi în viitor, dar în momentul de fata ca sa ai o productivitate într-un parteneriat nu poti sa te gandesti în mai multe parti”, a spus si Horia Tecau.

Horia Tecau si Florin Mergea si-au început împreuna cariera de dublu în tenisul mondial. Ei au câstigat trofeele de dublu în probele dedicate juniorilor de la Wimbledon în 2002 si 2003.

Si Andreea Mitu promite sa faca senzatie

Si Andreea Mitu a declarat, în cadrul unei conferinte de presa, ca este „entuziasmata” sa mearga la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, din acest an. „Sunt entuziasmata ca voi merge la Rio de Janeiro, am aflat aceasta stire luni seara la ora 23:00. Nu am avut înca timpul sa ne bucuram”, a afirmat Andreea Mitu.

Andreea Mitu si Raluca Olaru vor reprezenta România în proba feminina de dublu din cadrul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice care vor avea loc la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, a anuntat Comitetul Olimpic si Sportiv Român.
Participarea celor doua la JO 2016 a fost posibila în urma realocarii locurilor în proba de dublu de catre Federatia Internationala de Tenis. Raluca Olaru ocupa locul 53 în clasamentul WTA de dublu, iar Andreea Mitu se afla pe 83.

Întrebata daca nu se teme de virusul Zika, Andreea Mitu le-a spus jurnalistilor, în prima conferinta de presa a zilei: „Eu am fost acolo în luna februarie, în acest an, am stat timp de 10 zile acolo, nu am vazut tântari. Nu stiu cum au mai evoluat lucrurile”.

Legat de meciul de marti împotriva Monicai Niculescu, Andreea Mitu a spus: „Este greu sa joci cu Monica, mai ales pe caldura. Nu mai sunt la simplu, dar voi mai juca în proba de dublu. Mie îmi pare bine ca jucam acasa, eu sunt din Bucuresti, vin în tribune oameni din familia mea, prieteni. Sper ca aceasta editie a turneului de la Bucuresti sa fie câstigata de o jucatoare din tara noastra”.

Monica Niculescu a învins-o marti pe compatrioata sa Andreea Mitu în doua seturi, 6-2, 6-4, si s-a calificat în optimile de finala la BRD Bucharest Open (WTA), turneu dotat cu premii totale de 226.750 dolari. loading...

Adauga un comentariu