International

Ducele si Ducesa de Cambridge ii intalnesc pe Regele si Regina Belgiei

Publicat: 04 aug. 2014
1
Ducele si Ducesa de Cambridge i-au intalnit pe Regele si Regina Belgiei in Liege in aceasta dimineata pentru a marca aniversarea a 100 de ani de la Primul Razboi Mondial.
 Liege, un oras industrial din estul tarii pe atunci neutre, a fost primul obstacol in calea germanilor dupa izbucnirea razboiului in august 1914.
 Citeste si: Viata in imagini: Campuri de lupta din Primul Razboi Mondial dupa 100 de ani
Transformat in cenusa, orasul a platit mult pentru sacrificiul sau, dar curajul a fost premiat de prestigioasa Legiune de Onoare din Franta.
 Restul este istorie: 10 milioane de oameni morti, 20 de milioane de raniti, milioane de victime printre civili, o lume restructurata.
Citeste si: Un nou scandal zguduie linistea familiei regale britanice
 Cei de la Cambridge, impreuna cu Printul Harry si prim ministrul David Cameron si-au facut prezenta in Mons unde primul soldat britanic a fost ucis.Tot in acel loc, a fost ucis ultimul soldat britanic pe data de 11 noiembrie 1918,mai exact in ziua armistitiului care a oprit ostilitatile dupa 4 ani sangerosi de razboi.
 Ceremonia de la Mons se va axa pe un cimitir militar mic numit Sf. Symphorien, unde 229 de Commonweatlh si 284 de soldati germani au fost inmormantati impreuna in semn de reconciliere chiar daca lupta a fost plina de ura si manie.
Citeste si: CRIZA din Ucraina: Armata este aproape de VICTORIE in operatiunile din estul tarii
 
 
Adauga un comentariu