Sport

Duelul campionilor: Finala olimpica la pusca dintre Alin Moldoveanu si Niccolo Campriani, reeditata la Iasi! – FOTO,VIDEO

Publicat: 31 mai 2013
La aproape un an de la finala de senzatie de la Jocurile Olimpice de la Londra, Alin Moldoveanu si italianul Niccolo Campriani, ambii campioni olimpici en-titre, se vor afla din nou fata in fata saptamana viitoare, de aceasta data la Iasi.
Gratie managerului CS Omega Tehnoton Iasi, Maricel Popa, care detine si functia de vicepresedinte al Federatiei Romane de Tir, cei doi mari campioni ai lumii vor reedita vineri, 7 iunie, la Iasi, o finala care va ramane in istoria Jocurilor Olimpice. Dupa ce in urma cu un an Alin Moldoveanu se impunea la capatul unei finale palpitante in fata lui Campriani, in proba de pusca aer comprimat 10 metri, stabilind totodata si un record olimpic, italianul va avea dreptul la revansa la Iasi, in Sala Polivalenta, vineri, de la ora 17.00. Intrarea la cel mai important eveniment sportiv al anului la Iasi va fi libera, iar organizatorii spera ca Sala Polivalenta sa se umple. 
 
„Iasiul va gazdui un eveniment unic, un spectacol sportiv de elita, iar iesenii au ocazia de a vedea pe viu doi dintre marii campioni ai lumii la tir. Nu in fiecare zi ai ocazia de a vedea reeditarea unei finale olimpice, de aceea sper ca tribunele sa fie pline de iubitori ai sportului”, a declarat Maricel Popa, care a fost sustinut in demersul sau doar de catre Directia pentru Sport si Tineret (DTSJ) si Primarie.
 
Prezent la conferinta de presa, directorul DTSJ, Ciprian Paraschiv, a declarat ca evenimentul care va avea loc vineri seara este cel mai important din acest an pentru Iasiul sportiv. „Vorbim despre cel mai important eveniment al anului in Iasi, de aceea fac un apel la ieseni sa vina intr-un numar cat mai mare la sala. Sa nu uitam ca Alin ne-a adus cel mai bun rezultat din istorie anul trecut, acel aur olimpic de la Londra, iar publicul iesean are sansa acum de a-l vedea pe viu in reeditarea finalei olimpice”, a declarat Ciprian Paraschiv. 
 
Aparatura de la Europene
 
Maricel Popa a adaugat ca la Duelul Campionilor va fi adusa aparatura de ultima generatie. 
„Vom aduce softul de la Europene, vor fi aparate speciale, monitoare, exact ca la Jocurile Olimpice. Va fi un evenimentul sportiv unic in Romania, cu o participare selecta”, a completat Maricel Popa. 
 
La Jocurile Olimpice de la Londra, Alin Moldoveanu a luat aurul la pusca 10 m aer comprimat, iar italianul Niccolo Campriani a devenit campion olimpic la pusca trei pozitii 50 de metri si argint  la pusca 10 m aer comprimat.
 
Maricel Popa spera ca acest eveniment sa produca o emulatie in randul celor care iubesc tirul. „Acesta este si obiectivul meu, ca Duelul Campionilor Olimpici ce va avea loc la Iasi sa fie un imbold pentru cei care iubesc tirul sportiv. Titlul olimpic cucerit de Alin Moldoveanu la Londra a produs o emulatie, multi copii au venit in poligoanele de tir si sper ca venirea celor doi mari campioni la Iasi sa atraga cat mai multi tineri catre acest sport”, a conchis Maricel Popa.
Cei doi campioni vor sosi la Iasi miercurea viitoare, iar cu o zi inaintea evenimentului vor sustine o conferinta de presa.
 
Vineri, 7 mai, in deschiderea Duelului Campionilor este programata o etapa din cadrul Campionatului National.
Comentarii
Adauga un comentariu