Culinar

Dulceață de pepene roșu, un deliciu irezistibil. Rețeta inedită cu care vei obține o dulceață savuroasă

Publicat: 20 iul. 2022
dulceata de pepene rosu
Dulceața de pepene roșu este pe placul multora dintre noi, fiind un desert sănătos și savuros.

Gustoasa dulceață de pepene roșu este un deliciu irezistibil și poate fi făcută foarte ușor acasă. Când vine vorba de aromatele dulcețuri pregătite pentru cămară, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pepenele roșu este bogat în vitamine și are un efect răcoritor dacă este consumat în zilele toride de vară. Dulceața de pepene este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar. Iată rețeta inedită cu care vei obține o dulceață savuroasă.

Dulceață de pepene roșu, gustoasă și sănătoasă

Tot mai multe gopsodine au grijă să pregătească încă din sezonul de vară cele mai bune preparate culinare pentru iarnă. De la gustoasele murături până la ardei copți cu sos de roșii sau compoturi savuroase, toate sunt făcute cu grijă pentru a-și păstra savoarea și proprietățile nutritive chiar și în sezonul rece.

Din cămară nu trebuie să lipsească dulcețurile cu fructe, făcute după rețeta de odinioară a bunicii. O dulceață aparte este cea de pepene roșu. Pentru a pregăti acest desert inedit trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple, iar la final succesul va fi garantat.

Pe lângă acest desert savuros, din cămară nu trebuie să lipsească și un compot de cireșe pentru iarnă, aromat și extrem de gustos. Dacă vom avea în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, vom reuși să menținem aroma acestui compot păstrat la borcan chiar și pe timpul iernii.

Dulceața de pepene roșu este pe placul multora dintre noi, fiind un desert sănătos și savuros, iar dacă vom adăuga câteva arome inedite la prepararea acestui deliciu culinar, la final îi vom cuceri pe toți cei de la masă.

Cea mai simplă rețetă pentru o dulceață savuroasă

Pentru a pregăti acasă delicioasa dulceață de pepene roșu vom avea nevoie de 1 kg de miez de pepene roșu, 100 ml de apă, zeamă de la o lămâie, 800 g de zahăr tos și 2 plicuri de zahăr vanilat.

Mai întâi se spală pepenele roșu, apoi se feliază și se taie în cubulețe mici, după care se îndepărtează coaja verde și cea albă. După aceea se pune apa la fiert într-o cratiță împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Se lasă la fiert până când zahărul se topește complet, apoi se adaugă și cele 2 plicuri de zahăr vanilat.

După aceea se pun în cratiță cuburile de miez de pepene și se lasă la fiert timp de 5 minute și se îndepărtează spuma. Se lasă compoziția la răcit peste noapte. A doua zi se scot fructele din sirop, iar siropul se pune iar la fiert până când se îngroașă. Când siropul capătă o textură asemănătoare cu mierea se pun din nou bucățile de pepene. Se lasă la fiert timp de 3-5 minute. Dulceața de pepene roșu se lasă la răcit, apoi se pune în borcane sterilizate și se depozitează în cămară la loc uscat și răcoros.

Cu siguranță vom obține la final o dulceață gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom reuși să păstrăm savoarea acestui deliciu culinar pe tot parcursul iernii.

Dulceața de pepene roșu este ușor de făcut, fiind un desert savuros și sănătos. Acest deliciu își păstrează aromele și în sezonul rece, fiind nelipsit din cămară alături de alte preparate culinare savuroase.
Adauga un comentariu