Culinar

Dulceață de pepene verde – Mod de preparare

Publicat: 24 iul. 2020

Dacă eşti fan al pepenelui verde în zilele toride, atunci vei fi tentat şi de această reţetă. Surpriză e că nu se face din miezul zemos, ci din cojile pe care de cele mai multe ori le arunci.

Ingrediente:

1kg coji de pepene fierte (de la 2-3 pepeni medii)

1kg zahăr

2 ½ litri apa

200 ml oţet de mere

1 lămâie

1 baton vanilie

Mod de preparare:

Îndepărtează partea verde de pe cojile de pepene, astfel încât să rămâi numai cu bucăţile de coajă de culoare galbenă. În interior trebuie să ai cel puţin 3 mm din miezul pepenelui. Taie în cubuleţe mici cojile.

Amestecă 2 litri de apă cu oţetul şi fierbe cubuleţele de coaja în acest amestec până când devin sticloase. Strecoară-le sub jet de apă rece şi lasă-le la scurs.

Într-o oală dizolvă pe foc mediu zahărul în 500ml de apă. Adaugă apoi şi cojile fierte, zema de la o lămâie şi batonul de vanilie. Lasă-le să fiarbă pe foc mic până când siropul începe să se îngroaşe.

Dulceaţă de pepene este un topping perfect plăcintele cu brânză.





Adauga un comentariu