Culinar

Dulceață de trandafiri. Rețeta veche a bunicii pentru un deliciu de neuitat

Publicat: 22 iul. 2022
dulceata de trandafiri reteta veche
Gustoasa dulceață de trandafiri este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final un adevărat deliciu culinar.

Dacă vrem să pregătim acasă un preparat savuros, aromat și sănătos, ideală este gustoasa dulceață de trandafiri făcută după rețeta veche a bunicii. Dulceața de trandafiri este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un deliciu de neuitat. Iată cum poți pregăti acasă o dulceață rafinată, parfumată și extrem de gustoasă.

Dulceață de trandafiri, delicioasă și aromată

Când vine vorba de savuroasa dulceață făcută acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dulceața de fructe poate fi făcută după preferințele fiecăruia dintre noi, fiind desertul ideal atât în sezonul cald, dar și pe timp de iarnă. Mai mult, dulceața poate deveni ingredientul perfect pentru a pregăti acasă niște prăjituri gustoase și fragede.

O dulceață aparte, rafinată, parfumată și gustoasă este cea de trandafiri. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta veche a bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar.

Savuroasa dulceață de trandafiri poate fi pregătită și pentru cămară, păstrându-și savoarea chiar și în sezonul rece. Pe lângă delicioasele rețete de dulceață, gospodinele mai pregătesc și gogonele murate la borcan pentru iarnă, gustoase și aromate. Pentru a ne bucura de savoarea murăturilor cât mai mult timp, este important să știm cum să preparăm corect saramura.

Mai mult, nelipsit din cămară este și compotul de fructe, un adevărat deliciu în zilele de iarnă. Compotul este ideal și în sezonul cald, fiind răcoritor, gustos și aromat.

Dulceața de trandafiri este pe placul multora dintre noi, iar dacă o pregătim după rețeta bunicii, cu siguranță vom reuși să aducem la masă aromele din vremea copilăriei.

Rețeta bunicii pentru un deliciu irezistibil

Pentru a pregăti acasă o dulceață de trandafiri gustoasă și parfumată avem nevoie de 300 g de petale de trandafiri de dulceață, 1 litru de apă, 700 g de zahăr și 1 pliculeț de sare de lămâie.

Mai întâi se desprind petalele trandafirilor și se rupe porțiunea albă a petalelor. Restul rămas se freacă cu sarea de lămâie până când petalele încep să lase zeamă. Într-o cratiță se pune la foc apa împreună cu zahărul și se lasă la fiert până când zahărul se topește complet și se obține un sirop. Petalele de trandafir se pun în apa cu zahăr și se lasă la fiert până când siropul capătă o textură omogenă.

În cazul în care se formează spumă deasupra, aceasta se ia cu o lingură. Pentru a verifica dacă dulceața este gata, se ia o linguriță de dulceață și se pune într-o farfurie. Dacă aceasta este închegată și nu se împrăștie în farfurie, atunci este gata.

Delicioasa dulceață de trandafiri se ia de pe foc și se pune fierbinte în borcane sterilizate, apoi se pun capacele și se întorc borcanele cu susul în jos până când se răcesc complet. La final, borcanele cu dulceață de trandafiri se depozitează la rece, fie în cămară, fie la frigider.

Pentru a oferi acestui deliciu culinar un plus de savoare, putem adăuga în compoziție și puțină esență de vanilie sau zeamă de lămâie pentru a mai tăia din gustul extrem de dulce. Cu siguranță vom obține la final o dulceață de trandafiri gustoasă, parfumată și rafinată. Mai mult, acest deliciu este sănătos, având numeroase beneficii pentru organism.

Pe lângă această dulceață savuroasă, putem pregăti acasă și un sirop de trandafiri după cea mai simplă rețetă. Acesta este ideal în zilele toride de vară, fiind răcoritor și aromat. Un strop de sirop de trandafiri poate fi pus și în limonadă pentru o băutură delicioasă și rafinată.

Gustoasa dulceață de trandafiri este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final un adevărat deliciu culinar.
Adauga un comentariu