Stiri medicale

Dulcele care iti protejeaza dintii chiar mai bine decat fluorul

Publicat: 27 oct. 2015
7

Probabil ca niciun stomatolog nu si-ar incuraja pacientii sa manance ciocolata, insa acest aliment s-a dovedit ca intareste smaltul dintilor, previne placa bacteriana si cariile. Dar nu orice tip de ciocolata. Doar ciocolata neagra, cu un continut minim de cacao de 70%. De fapt, ciocolata neagra ar putea fi chiar mai eficienta decat fluorul din pasta de dinti.

7 motive pentru a consuma zilnic o patratica de ciocolata neagra

Studii din Anglia si Japonia au demonstrat eficienta ciocolatei negre in prevenirea cariilor si a placii dentare. Mecanismul prin care ciocolata neagra protejeaza dintii deriva din coaja boabelor de cacao, care contine un compus denumit CBH care are proprietatile de a intari smaltul dintilor. CBH nu doar protejeaza smaltul, dar distruge si bacteriile care deterioreaza dintii.

Un alt compus din ciocolata, teobromina, s-a dovedit, intr-un alt studiu, mai puternic in procesul de reminelarizare a dintilor decat fluorul. Teobromina face smaltul mai putin vulnerabil in fata bacteriilor si acizilor, care erodeza dintii si duc in cele din urma la formarea cariilor.

Adauga un comentariu