Eveniment-Social

Duminica Floriilor, sarbatorita si la Iasi!

Publicat: 24 mart. 2013
1
Astazi, romano-catolicii sarbatoresc Duminica Floriilor. Ziua aminteste intrarea Domnului in Ierusalim si se marcheaza inceputul Saptamanii Mari. In aceasta duminica este si Ziua Tineretului. La Iasi, tinerii, cu ramuri in maini vor porni, in aceasta zi de sarbatoare, la ora 15:30 pana la 16:00, in procesiune de la biserica „Sfanta Tereza a Pruncului Isus„, din cartierul Nicolina, spre biserica „Sfantul Anton” din cartierul Dacia, Parohia Dancu si Parohia Tomesti, catre Catedrala din Iasi. Tinerii vor merge pe jos intre 3 si 4 km. Impreuna cu ei vor merge si preotii din comunitatile respective.
Sfanta Liturghie, care va incepe la ora 17:00 in catedrala romano-catolica din Iasi, va fi prezidata de PS Petru Gherghel, care va avea un mesaj special pentru tineri. Lecturile din Sfanta Scriptura vor fi proclamate de tineri, iar patima dupa sfantul Luca va fi citita pe roluri.
Comentarii
  • Ce chestie. Pentru unii vine Pastele, altii abia intra in post. Fiecare sarbatoreste cand i se scoala. De parca Isus a fost omorat de 2 ori. Maaaare prosteala. Sii ii mai scoate si pe bietii batrani pe strada in frig ca sa le faca reclama bisericii lor. La ce altceva foloseste procesiunea asta? Nu pot sta in biserica lor si sa se roage in liniste? Trebuie neaparat sa manifeste pe strazi?

  • Pocaitule, cu ce te-au deranjat pe tine personal? N-ai avut loc de ei sa mergi pe strada? Nu sunt huligani, n-au facut niciun rau nimanui, care e problema ta?

    • Stii tu ca n-au facut nici un rau nimanui? Uiti cine practica pedofilia si homosexualismul? Ma deranjeaza cand vad populismul ieftin si propaganda pentru manipularea populatiei.

      • Nu stiu ce stii tu despe aceasta procesiune! In duminica floriilor, Isus a fost primit cu mare bucurie in Ierusalim de catre oameni cu ramuri de maslin in mana. Aceasta procesiune se face pt a impartasi bucuria cu ceilalti. Nimeni nu te pune sa participi, daca vrei bine, daca nu, nu. Acesti oamuni asta au simtit. Doar pt ca isi marturisesc credinta in Dumnezeu, NU inseamna ca sunt huligani! Nu inteleg de ce te-ar deranja. Nu o sa inteleg niciodata de ce unii oameni vorbesc in necunostinta de cauza despre un astfel de lucru…

  • Aaaa… Asta te deranja… Daca te deranjeaza pe tine nu inseamna ca trebuie sa ii deranjeze si pe altii… Intelegi? Repet: nu sunt huligani. Daca e sa ne uitam la biserica ortodoxa, au si ei problemele lor. Dar sa nu le dezbatem, ca se cunosc deja. Nu tin sa ma impun. Tu ramai la ideile tale si eu raman la ale mele.

Adauga un comentariu