News Flash:

Dumitriu a dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Vaslui: Afaceri “pe urs”

20 August 2010
1139 Vizualizari | 0 Comentarii
Firma de pază Sheriff Guard Protection SRL, administrată de Costache Dumitriu, cere bani pe blana ursului din pădure. Societatea a dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru că a refuzat la plată o factură emisă pentru servicii de pază efectuate într-o perioadă în care între părți nu exista niciun contract. Angajamentul dintre cele două unități a expirat pe 17 mai, zi în care s-a organizat o nouă licitație, care trebuia să fie atribuită de fostul manager, Adrian Nicu Oprișanu, tot firmei lui Dumitriu, acest fapt făcand obiectul unei anchete publicate în ziarul nostru. Treaba a fost foarte bine gandită, însă intervenția noastră le-a încurcat apele celor doi. Oprișanu a fost nevoit să repete procedurile de achiziție, lucru care l-a costat pe Dumitriu două săptămani de muncă voluntară. Acum, șeful firmei de pază cere simbrie pentru serviciile prestate din proprie inițiativă, însă noua conducere a spitalului spune că nu va căpăta acei bani. Primul termen în dosar este programat pentru 10 septembrie.

Culmea tupeului! Firma Sheriff Guard Protection SRL, administrată de Costache Dumitriu, a facturat Spitalului Județean de Urgență Vaslui servicii de pază executate din proprie inițiativă în valoare de aproape 20.000 de lei. Contractul dintre cele două părți, semnat în 2009, a expirat pe 17 mai 2010. In aceeași zi, Serviciul de Achiziții al unității sanitare, coordonat îndeaproape de fostul manager al spitalului, Adrian Nicu Oprișanu, a organizat o altă licitație pentru serviciul de pază. Deși în cursa pentru obținerea contractului se înscriseseră patru firme, intenția conducerii spitalului era de a-l atribui direct, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, tot firmei lui Dumitriu. Numai că, în ziua cu pricina, în ziarul nostru a fost publicată o anchetă pe acest subiect, planurile lui Oprișanu și Dumitriu
fiind dejucate. De nevoie, cei de la spital au atribuit, pană la urmă, contractul pentru pază firmei care a venit cu prețul cel mai mic, în speță Romold SRL, care a ofertat 5,2 lei pentru o oră de pază pe un post. Dumitriu a atacat decizia spitalului la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), motivand că prețul oferit de Romold nu este suficient pentru plata unui salariu minim pe economie per angajat și a deducerilor care se impun. CNSC a admis în parte contestația formulată de Sheriff Guard Protection și a dispus reluara procedurilor de atribuire, cu excluderea dintre ofertanți a firmei Romold. Cum cel mai bun preț dintre firmele rămase îl avea societatea lui
Dumitriu, aceasta a caștigat contractul. Numai că, de pe 17 mai și pană pe 1 iunie, cand s-a semnat din nou acordul dintre cele două părți, nu a existat niciun act adițional la contractul dinainte. Așa că, în cele 15 zile cat a durat (re)atribuirea contractului, Sheriff Guard a făcut muncă voluntară, iar actuala conducere a spitalului nu are de gand să plătească.
“Am fost dați în judecată pentru că Sheriff Guard a prestat servicii de pază într-o perioadă pentru care nu a existat contract. Spitalul nu le-a cerut atunci să păzească. Din cate mi s-a spus de la Serviciul Achiziții, au venit cu o factură pentru această perioadă, pe care am refuzat-o la plată, iar ei ne-au dat în judecată. Noi nu o să plătim nimic, pentru că nu avem de ce”, a spus Neculai Sorescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.
Cat anume cere Dumitriu pentru cele două săptămani nu ne-a putut comunica nimeni, însă noi am reușit să calculăm. Pană la expirarea contractului, el cerea 9,2 lei fără TVA pentru o oră de pază la un post. Pentru 15 zile de pază cu cinci posturi, spitalul ar trebui să plătească 19.492 lei.
Pentru a afla ce temei legal are Costache Dumitriu pentru a vinde blana ursului din pădure pe ce sumă și cui vrea el, am încercat să-l contactăm telefonic, însă nu am reușit.
(Sursa - Obiectiv)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4118 (s) | 22 queries | Mysql time :0.275790 (s)