National

Dumitru Prunariu: Nu cred ca s-a ajuns pana aici

Publicat: 19 dec. 2015
1

Dumitru Prunariu, singurul astronaut romani care a ajuns in spatiu, a reactionat, pe Facebook, dupa ce pe site-ul presedintiei a aparut un comunicat de presa in care este anuntat ca este inaintat in grad.

Dumitru Prunariu a aflat de la un prieten de decizia lui Klaus Iohannis, insa nu a primit o norificare oficiala si nicio invitatie la o ceremonie, asa cum s-a intamplat in anii trecuti.

„Tocmai am fost informat de un prieten sa ma uit la comunicatele de presa de pe site-ul Presedintiei unde se scrie printre altele si despre Decretul nr. 1032 din 17.12.2015 privind „inaintarea in gradul de general-locotenent – cu trei stele, in retragere, a domnului general-maior, cu doua stele, in retragere, PRUNARIU Dumitru-Dorin din Ministerul Apararii Nationale;”. Probabil ca o sa primesc si o informare oficiala. Inaintarea la gradul de general si in grad a generalilor este atributul presedintelui statului. Epoletii cu prima stea de general, in anul 2000, i-am primit direct de la presedinte. La urmatoarea stea, in 2003, am fost invitat la o ceremonie organizata de ministrul apararii. Unii spun ca acum astfel de decrete se trimit doar prin posta acasa. Inca nu cred sa se fi ajuns aici. Sperante de mai bine am avut intotdeauna. Sunt optimist din fire”, a scris Dumitru Prunariu pe Facebook.

Pe site-ul presedentiei a fost publicata o lista de cateva zeci de decrete pe care le-a semnat Klaus Iohannis, unul dintre ele fiind de inaintare in grad a astronautului roman.

„Decret privind inaintarea in gradul de general-locotenent – cu trei stele, in retragere, a domnului general-maior, cu doua stele, in retragere, PRUNARIU Dumitru-Dorin din Ministerul Apararii Nationale”, se arata pe presidency.ro.

Adauga un comentariu