National

Dumitru Prunariu, pacalit de 180.000 euro

Publicat: 18 feb. 2012
1

Dumitru Prunariu, cunoscutul cosmonaut roman, a achitat 180.000 de euro pentru doua apartamente, dar a ramas si fara bani si fara locuinte, una destinata fiului sau.
Povestea a inceput in 2008, cand Prunariu a incheiat un contract cu dezvoltatorul imobiliar Confidential Business SRL Bucuresti, pentru construirea a doua apartamente, in zona de nord a Capitalei, scrie Evenimentul Zilei.

„Am achitat drept avans, taxa de rezervare si TVA, pentru cele doua apartamente, peste 180.000 de euro. Termenul de predare era 15 martie 2011, cu o perioada de gratie de trei luni. Deci, cel tarziu pe 15 iunie 2011, cele doua apartamente trebuiau finalizate si predate.

Din pacate, nici macar nu sunt incepute, pentru blocul respectiv fiind turnata doar fundatia si parcarea subterana si este ridicata la rosu doar o scara, din cele sase prevazute. Cladirea era proiectata pentru patru etaje. Desi contractul prevedea ca vanzatorul va plati penalizari in cazul nerespectarii termenului, si anume de 0,04% pe zi, la valoarea deja achitata de cumparator, firma Confidential Business ne-a anuntat ca nu ne da niciun ban, pentru ca nu are de unde”, a declarat Prunariu pentru sursa citata.

Ce s-a intamplat? Firma Confidential Business urma sa construiasca in zona respectiva un complex imobiliar, denumit „Odyseea”, dar, din cauza crizei economice din ultimii ani, a intrat in faliment. Proiectul nu a mai fost finalizat, iar viitorii locatari au ramas cu buza umflata.
Mai rau, Dumitru Prunariu spune ca pentru a achita avansul a contractat un credit un credit de 180.000 de euro, de la Unicredit Tiriac Bank, unde a pus drept gaj apartamentul din Capitala in care locuieste in prezent si pe care, in aceste conditii, risca sa il piarda.

Comentarii
  • Da’ eu stiu pe unul tot cu odiseie care si-o tras nevasta lui firma si credit mare gajat cu teren la metrou, da’ macar ala locuieste la garsoniera. Subteran. Deh, glont a ajuns acolo.

Adauga un comentariu