News Flash:

După dezastrul “Fidelio”, Chelariu a băgat în faliment şi ADICOST

13 Mai 2010
2095 Vizualizari | 0 Comentarii
Costel Chelariu (foto) a apărut în ultimele două luni în presa locală mai mult decat în ultimii zece ani la un loc. La începutul anilor 2000, Costel Chelariu era prezentat chiar şi în topurile realizate de Capital, printre cei mai bogaţi oameni din judeţ. Şi acum face parte, cu siguranţă, din această categorie. O serie de decizii pe care le-a luat în ultima vreme în propriile afaceri se cuvine a fi făcute publice, ultima dintre acestea vizand solicitarea în nume propriu, în calitate de administrator al SC Adicost Exim SRL a deschiderii procedurii de insolvenţă.
Cererea a fost depusă la Tribunalul Suceava la sfarşitul lunii trecute şi a fost aprobată în şedinţa din 4 mai a.c.
Potrivit cererii, societatea Adicost Exim SRL care activează în domeniul comerţului cu ridicata, cu vanzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun începand din 1994, a început să întampine probleme din luna ianuarie a acestui an. “Incepand din ianuarie 2010, pe fondul crizei economice tot mai accentuate, am început să înregistrăm întarzieri tot mai mari la încasarea facturilor emise către clienţii noştri, fapt ce a dus la apariţia unor întarzieri şi din partea noastră la plata facturilor către creditorii noştri. Această situaţie a dus la apariţia uneri acute lipse de de lichidităţi. Societatea nu mai poate face faţă datoriilor sale exigibile pentru că nu încasează contravaloarea mărfurilor iar numărul societăţilor care nu reuşesc să plătească facturile creşte continuu, avand de încasat la 1.04.2010 suma de 2.300.000 de lei. Valoarea totală a debitelor pe care le are Adicost Exim este de asemenea de 2.300.000 de lei (23 miliarde de lei vechi, n.r.).
Costel Chelariu a propus şi realizarea unui plan de reorganizare care să vizeze reeşalonarea termenelor de plată a datoriilor, maximizarea profitului şi a volumului de vanzări şi menţinerea cheltuielilor la acelaşi nivel, renegocierea discount-urilor, atragerea de noi furnizori, achitarea debitelor conform noilor termene asumate.
In data de 4 mai a.c., Tribunalul Suceava a admis cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei la SC Adicost Exim SRL, desemnand, aşa cum s-a cerut, administrator judiciar provizoriu LEXINSOLV IPURL.
Adicost Exim este cea de-a treia firmă pentru care Costel Adrian Clelariu, în calitate de patron, cere în instanţă deschiderea procedurii de insolvenţă, după SC Fidelio SRL şi SC Albastru de Voroneţ SRL.
In toamna anului trecut, Albastru de Voroneţ a fost pusă la treabă ca principal intermediar în livrarea de mărfuri către lanţul de magazine Fidelio, proaspăt achiziţionat de Costel Chelariu. După numai două luni, rezultatele financiare ale afacerii prefigurau mari probleme. Afacerea s-a mai tarat două -trei luni, pană cand s-a constatat ivevitabilul. Debitele totale ale SC “Albastru de Voroneţ” SRL către furnizori au depăşit la sfarşitul anului trecut 8.700.000 de lei.
Reţeaua de supermarket-uri "Fidelio" a fost preluată de Costel Chelariu de la “Danilux" Botoşani. Anunţată ca o afacere de succes, în scurt timp achiziţionarea lanţului de magazine Fidelio s-a transformat într-o mare încurcătură financiară. Creditorii s-au năpustit asupra noului patron iar Costel Chelariu nu a mai aşteptat finalizarea demersurilor iniţiate de aceştia şi a cerut singur intrarea în insolvenţă a firmei Fidelio.
(Obiectiv Suceava)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012772 (s)