Eveniment-Social

Dupa 30 de ani de munca fara serviciu si cu o casa de copii

Publicat: 26 ian. 2000

Disperati ca nu au serviciu si nu pot asigura conditii decente de trai copiilor, sotii A., din Iasi au solicitat sprijinul autoritatilor locale. Familia are opt copii, dintre care patru (de 14, 17, 19 si respectiv 29 de ani) se mai afla inca in ingrijirea parintilor. Mama copiilor a lucrat aproape 30 de ani la SC Alimentara SA, insa, in urma restructurarii unor posturi, a ramas fara loc de munca. A beneficiat conform legislatiei in vigoare de ajutorul de somaj si de alocatia de sprijin, dar in toata aceasta perioada nu a reusit sa-si gaseasca un alt loc de munca.

Nici situatia tatalui copiilor nu este mai buna. Dupa 32 de ani de serviciu s-a imbolnavit de inima, dar pentru ca nu intruneste toate prevederile legale, nu poate primi pensie. In aceste conditii, cei sase membri ai familiei traiesc fara nici o sursa de venit. Si pentru ca ghinionul sa fie complet, unul din copiii familiei A., in varsta de 29 de ani, sufera de un handicap de gradul II si se afla tot in ingrijirea parintilor. „Nu am reusit sa-mi gasesc de lucru si nu ne mai putem descurca. Urmez in prezent cursuri de manichiura-pedichiura pe care le voi absolvi abia peste o luna si jumatate. Nici sotul nu lucreaza, asa ca nu ne mai descurcam cu banii.

Ba mai mult acum trebuie sa am grija si de baiatul care este casatorit si sotia nu-l mai primeste acasa”, s-a plans femeia. Comisia pentru Protectia Drepturilor Copilului nu a putut ajuta cu nimic familia aflata in impas, deoarece in magazia Directiei pentru Protectia Copilului nu se gaseste decat lapte praf, care poate fi acordat numai copiilor mici. Singurul sprijin a fost furnizarea adresei unei agentii care se ocupa cu gasirea si pregatirea fortei de munca pentru menaj.loading...

Adauga un comentariu