Local

După 80 de zile la ATI, o femeie din Iaşi şi-a revenit. Poze emoţionante din curtea spitalului

Publicat: 22 oct. 2020

Bucurie mare astăzi, 22 octombrie 2020, după nu mai puțin de 80 de zile de chin.

„Medicii secției ATI au învins! O femeie de 49 de ani a fost salvată după 80 de zile de terapie intensivă!

Echipa medicală a secției de ATI a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” a luptat 80 de zile alături de o pacientă în vârstă de 49 de ani pentru a o salva.

Femeia suferă de o afecțiune nervoasă cronică și a avut nevoie timp de 80 de zile de ventilație mecanică. În tot acest timp atât cadrele medicale, dar și pacienta au depus toate eforturile pentru a învinge.

După două luni și jumătate petrecute pe patul de spital de la terapie intensivă, pacienta a fost scoasă de către cadrele medicale în curtea spitalului pentru a-i readuce râmbetul pe buze”, se arată în postarea de pe Facebook a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”  din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Exista un număr foarte mare de pacienţi care aşteaptă la poarta spitalului în frig”

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a transmis că în ultimele trei zile, în judeţul Iaşi au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus un număr foarte mare. Pacienţii sunt nevoiţi să vină la camera de gardă a unităţii spitaliceşti pentru a fi evaluaţi. Totodată, pe lângă persoanele asimptomatice sau cu forme uşoare de Covid-19, mai vin cu maşini personale, dar şi cu ambulantele SMURD pot avea probleme serioase sănătate.

„În ultimele 2 3 zile, în Iaşi a fost un număr mare de noi infectări. Toţi aceşti pacienţi trebuie să vină la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase pentru a fi evaluaţi. În acelaşi timp, pe lângă cei asimptomatici şi cu forme uşoare care vin cu mijloacele proprii, sunt ambulanţele, operativele SMURD care vin cu pacienţi care pot avea probleme grave de sănătate. Motiv pentru care, din punct de vedere medical sunt prioritare”, potrivit prof. dr. Carmen Dorobăț.

Număr mare de pacient stau la poarta spitalului de boli infecţioase

Managerul unităţii spitaliceşti de infecţioase afirma că la poarta spitalului stau în frig. Din nefericire, având în vedere avalanşa de cazuri Covid-19 noi pozitivate timpul de aşteptare este îndelungat. Cadrele medicale se tem pentru sănătatea pacienţilor, din motiv că sunt depăşiţi ca spaţiu şi resursa umană.

„Prin urmare, exista un număr mare de pacienţi care aşteaptă la poarta spitalului, un timp îndelungat pentru că şi numărul pacienţilor este mare. Am mărit numărul medicilor la camera de gardă, ne ajutăm cu personal auxiliar. Timpul de aşteptare este mare. O soluţie ar fi preluarea unor sarcini la nivelul medicului de familie. Responsabilitatea ar fi orientată împreună cu concendiul medical care trebuie dat spre această zonă.

Ne confruntăm cu o avalanșă de pacienți depistați pozitiv. Sunt trimişi de DSP pentru evaluare. Stau în frig iar timpul de așteptare e mare. Ne temem pentru sănătatea lor dar suntem depășiți ca spaţiu şi resursa umană. Rugăm DSP şi pacienții să vină eşalonat”, potrivit managerului Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu