Eveniment-Social

Dupa ani de zile, sute de studenti ieseni au iesit in strada

Publicat: 13 nov. 2013
1

@ Ieri, centrul Iasului a fost luat cu asalt de protestatari @ Dupa multi ani, sute de studenti si elevi ieseni au iesit in strada pentru a-si cere drepturile @ Acestia ameninta ca daca revendicarile lor nu sunt ascultate, vor intra in greva generala

Situatie disperata in care au ajuns studentii si elevii ieseni. Ieri, concomitent cu actiuni ale colegilor din principalele orase din tara, acestia au protestat pe strazile Iasului. Pornind din fata Universitatii Al. I. Cuza (UAIC), tinerii au marsaluit pe bulevardele Carol I si Stefan cel Mare, pana in fata Prefecturii. Cu slogane precum: „Guvernantii sa traiasca, dintr-o bursa studenteasca!”, „Lacomia voastra trezeste Romania noastra” sau „Guvernul sa ne vada, facem cursurile in strada”, ei au transmis un mesaj dur conducatorilor statului roman in legatura cu problemele grave pe care le au.

„Sustinem demersurile Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania si ale organizatiilor membre în lupta pentru finantarea corespunzatoare a educatiei. Universitatea Al. I. Cuza din Iasi a suferit foarte mult din pricina subfinantarii: la începutul anului 2013 salariile cadrelor universitare si de cercetare, precum si cele ale personalului administrativ si auxiliar, au fost reduse, iar din aceasta toamna au crescut taxele de scolarizare si taxele de camin. Bursele sunt putine, iar cuantumul lor nu acopera cheltuielile necesare pentru cazare si masa. Mai nou, chiar si reducerile la transportul în comun au fost puse sub semnul întrebarii. În plus, caminul C5 din campusul Titu Maiorescu este înca în renovare, fondurile reduse alocate de Guvern privând peste 500 de studenti de dreptul la cazare. Noi nu suntem dispusi sa ne lasam Universitatea calcata în picioare. I-am chemat pe toti colegii nostri la protest si îi rugam pe domnii profesori sa înteleaga ca este mai bine sa pierdem o zi în strada, decât sa ratam viitorul unei întregi generatii!”, a declarat Silvian-Emanuel Man, presedinte Liga Studentilor (LS) Iasi. Pe viitor, daca doleantele acestora nu vor fi ascultate, tinerii ameninta cu declansarea unei greve generale. Inclusiv cativa elevi de la principalele colegii iesene s-au alaturat protestului.

Click aici pentru a vedea imagini de la protest.

Adauga un comentariu