National

Dupa canicula vine seceta. Vezi prognoza pe trei luni

Publicat: 22 iul. 2015
Administratia Nationala de Metorologie (ANM) a prezentat prognoza pentru intervalul august octombrie 2015. In luna august, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice cele mai mari fiind posibile indeosebi in regiunile sudice, sud-estice si vestice. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi deficitare in aproape toata tara, cele mai scazute valori fiind posibile in sud-estul si sudul teritoriului.
In septembrie, Temperaturile medii lunare vor inregistra valori peste normele climatologice in sud-estul, sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni se pot apropia de cele normale. Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta spre deficit in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si nordul tarii unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice.
In octombrie, Valorile termice vor fi peste mediile climatologice in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in restul zonelor se vor incadra in normalul perioadei. Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori peste mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul si local sudul si vestul tarii, unde acestea vor fi apropiate de cele normale.


loading...

Adauga un comentariu