Local

Dupa ce a murit, un iesean si-a lasat sotia pe strazi

Publicat: 21 mai 2013
1

O ieseanca a avut surpriza vietii cand s-a citit testamenul sotului mort intr-un accident de masina. Aceasta a aflat cu stupoare ca a fost lasata in strada, iar apartamentul de peste 70.000 de euro i-a fost facut cadou unui prieten. Ieseanul, de meserie inginer, a facut testamentul la un notar public, prin care lasa mostenire un apartament cu 4 camere din Copou unui prieten.  Cu toate acestea, fosta sotie a ieseanului nu este de acord cu aceasta hotarare si vrea sa atace prin mediere testamentul lasat de sotul decedat. Acest caz este unul pe care mediatorii din Iasi il au de rezolvat, validitatea acestuia fiind contestata de catre fosta sotie. Pentru validitatea testamentului olograf, se cere ca testatorul sa il scrie, dateze si semneze cu mâna lui. In cazul in care aceasta problema nu se solutioneaza prin mediere, ieseanca ar deschide in instanta anularea acestui testament. Alte cazuri de mediere pe care specialistii le au de rezolvat in urmatoarea perioada sunt conflictele dintre societati si fosti angajati, accidente, dar si cazurile in care iesenii nu platesc intretinerea si sunt chemati la mediere de catre asociatiile de proprietari. De la inceputul lunii pana in prezent, numarul iesenilor care au apelat la mediere a fost mai mic. „In luna mai au fost in jur de 140 de cazuri, iar in celelalte perioade au fost 200 lunar. Dintre acestea, 12 au fost solutionate. Din luna august vor fi mai multi de aceea vom colabora cu peste 25 de mediatori”, a declarat Stefan Coste, presedintele Camerei de Arbitraj si Mediere din Iasi.

Comentarii
  • De unde atatea medieri? 200? Daca le mai umfla mult depaseste tribunalul. Hai sa fim seriosi, e plin orasul de mediatori si abia daca au fiecare una sau doua la 3 luni si asta face 200 pe luna?

  • Daca tot voiati sa faceti reclama mediatorilor, trebuia sa intitulati altfel articolul. Daca intr-adevar voiati sa scrieti un articol despre cazul din tilul articolului, un avocat va spunea ca de fapt, sotul supravietuitor are dreptul la jumatate din averea defunctului, pentru ca legea protejeaza mostenitorii, indiferent de vointa celui care lasa un testament. Acel mare mediator, trebuia macar sa va spuna ca sotul supravietuitor beneficiaza de rezerva succesorala. Si sincer, nu prea are treaba cu medierea asa un caz!!!

  • De cind un mediator rezolva situatia unui testament domnule Stefan Coste? Hai ca esti tare. A ajuns justitia pe mina mediatorului. Am zis eu ca daca se va intinde un deget unui mediator, atunci el va lua toata mina. E cea mai mare greseala a justitiei romane sa ajunga un mediator sa rezolve cazuri care sunt de competenta instantelor de judecata.

Adauga un comentariu