Sport

După Cosmin Olăroiu, potopul! Ce se întâmplă la Jiangsu FC, la două săptămâni după plecarea antrenorului român

Publicat: 25 feb. 2021
Cosmin Olăroiu
Jiangsu FC, fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu, se confruntă cu probleme financiare grave, care pun sub semnul întrebării chiar supraviețuirea sa

Echipa Jiangsu FC, cu care antrenorul Cosmin Olăroiu a câștigat în sezonul trecut Superliga Chinei (CSL), se confruntă cu probleme financiare grave, care pun sub semnul întrebării chiar supraviețuirea sa. Proprietate a grupului Suning, care deține și clubul Inter Milano, clubul cu sediul la Nanjing nu mai este decât umbra celui care câștiga titlul în China cu doar trei luni în urmă.
Clubul și-a văzut efectivul risipit. Atacantul brazilian Alex Teixeira, achiziționat în 2016 pentru suma uriașă de 50 de milioane de euro și artizanul cuceririi titlului, a plecat în intersezon după expirarea contractului.
De asemenea, atacantul croat Ivan Santini și-a făcut bagajele la trei zile după antrenorul român Cosmin Olăroiu. Și fundașul internațional brazilian Miranda, fost jucător al lui Atletico Madrid, este pe picior de plecare.

„Cum va arăta echipa Jiangsu în sezonul viitor? În acest moment, nimeni nu dă un răspuns clar”, a scris jurnalul Oriental Sports Daily.

„Nimeni nu știe care sunt planurile pentru acest sezon, iar tot ce pot face jucătorii este să aștepte”, a adăugat publicația, care face referire la posibile noi plecări de jucători, inclusiv chinezi.

Probleme financiare la Jiangsu FC, fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu

Încă din sezonul trecut, problemele financiare ale clubului au dus la refuzul jucătorilor de a se antrena un timp, pentru neplata salariilor.

„Noi avem probleme cu adversarul și avem probleme și în interiorul clubului. Această situație m-a decepționat un pic, chiar dacă am câștigat”, afirmase Cosmin Olăroiu pentru podcast-ul The Asian Game, înainte ca media să-i anunțe plecarea.

În prezent, jucătorii echipei nu știu când vor relua antrenamentele, în timp ce Superliga Chinei urmează să debuteze în primăvară, la o dată încă neprecizată din cauza incertitudinii provocate de pandemia de COVID-19.

Situația clubului Jiangsu FC nu este un caz izolat în fotbalul chinez

Iar situația clubului Jiangsu FC nu este un caz izolat în fotbalul chinez. Alte două cluburi din Superliga chineză s-ar afla în dificultate financiară, iar perioada în care echipele din China transferau staruri pentru sume astronomice pare de domeniul trecutului.
Deși Suning a dezmințit categoric, în decembrie, că ar avea probleme financiare, site-ul Soccer News susține că „supraviețuirea este prioritatea grupului”, care ar putea ceda clubul.
Săptămâna trecută, Zhang Jindong, proprietarul Suning, a afirmat că grupul se va „concentra pe activitatea de comerț, iar orice altă activitate va fi închisă sau cedată fără ezitare”.

Adauga un comentariu