Eveniment-Social

Dupa curent electric, urmeaza scumpirile la apa potabila si transport in comun

Publicat: 12 feb. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:541;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Recentele scumpiri, anuntate de CONEL, ele energiei termice si a celei electrice vor fi urmate in curind de majorarea tarifelor la celelalte servicii publice.

Mentionam ca majorarea de pret a energiei termice si a celei electrice se face in momentul in care devalorizarea leului fata de dolar este mai mare de 5%. Pe de alta parte, tarifele la unele servicii de monopol, prestate de regiile autonome sau de companiile nationale se „ajusteaza”, in momentul in care rata inflatiei este mai mare de 5%. Din aceasta ultima categorie fac parte transportul in comun si cel pe caile ferate, apa potabila si cea bruta precum si serviciul de canalizare.

In perioada noiembrie-ianuarie, valoarea inflatiei a fost de 7,1%, cuantum cu care serviciile si produsele mentionate vor fi mai scumpe. In acest moment, reprezentantii Regiei Autonome Judetene de Apa Canal si ai Regiei Autonome de Transport in Comun pot solicita Oficiului Concurentei modificarea tarifelor. Acordul Oficiului Concurentei poate veni dupa mai multe saptamini, regiile autonome fiind obligate sa pastreze neschimbate tarifele in aceasta perioada de timp.

In cazul RAJAC, dupa intrarea in vigoare a „ajustarii” la rata inflatiei, un metru cub de apa va ajunge sa coste 3.263 lei fata de 3.047 lei in prezent; de asemenea, pentru canalizare se va plati 1.446 lei/mc fata de 1.351 lei/mc in prezent. La RATC, dupa scumpire, un bilet de tramvai va ajunge sa coste 3.000 lei, adica 1.500 lei pentru fiecare calatorie.

Adauga un comentariu