National

După expulzare, Novak Djokovic intenționează să dea în judecată guvernul Australiei

Publicat: 20 ian. 2022
novak djokovic în timpul unui meci de tenis
Novak Djokovic intenționează să dea în judecată guvernul Australiei, pe care îl acuză de rele tratamente
Tenismanul sârb, Novak Djokovic vrea să dea guvernul Australiei în judecată. Înainte de primul Grand Slam din 2022, celebrul sportiv a fost expulzat din Australia, iar viza i-a fost anulată. În urma prounțării verdictului, tenismenul sârb ia în considerare varianta de a da în judecată guvernul australian, pe care îl acuză de „rele tratamente”. Conform presei britranice, pretențiile financiare sunt uriașe.
Avocatul Toma Fila este de părere că Djokovic este îndreptățit să acționeze în instanță, deoarece la ieșirea din carantină acesta era plin de pureci și viermi. Mărturiile mamei sale sunt de-a dreptul înfiorătoare.

Novak Djokovic vrea să dea guvernul Australiei în judecată

Suma pe care Novak Djokovic o va solicita de la guvernul australian este 3.800.000 de euro.  Dacă ar fi participat la turneul de la Melbourne și l-ar fi câștigat, Djokovic ar fi obținut 1.850.000 de euro.
„Este bine cunoscut faptul că Novak și familia lui simt că Nole a fost tratat foarte rău în hotelul de carantină din Melbourne. Mama lui a dezvăluit că era plin de purici și viermi. A fost ținut în condiții groaznice”, a menționat  Edoardo Artaldi, apropiat al agentului lui Novak Djokovic
Avocatul Toma Fila este de părere că Djokovic este îndreptățit să dea statul australian în judecată, pentru că ar câștiga cu ușurință acest proces.
 „A fost supus unui tratament umilitor. Ar trebui să-i dea în judecată, pentru că ar avea câștig de cauză”, este opinia sinceră a avocatului

Tennis Australia a plătit cheltuielile de judecată

Mai mult, Tennis Australia, organizatoarea primului turneu de Grand Slam al anului, ar fi plătit cheltuielile de judecată pentru sârbul Novak Djokovic după expulzarea sa duminica trecută. Conform ediției de miercuri al unui cunoscut cotidian străin, organizația ar fi plătit consistenta factură de cheltuieli de judecată a lui Novak Djokovic:
„Organizatorii Australian Open, care primesc anual milioane de dolari din fonduri publice, ar fi acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale starului sârb expulzat”, a scris cotidianul Daily Mail
Pentru a se asigura că are câștig de cauză, liderul mondial a angajat o echipă de avocaţi de prestigiu care îl vor reprezenta în faţa instanței de judecată.
„Tennis Australia nu a negat informaţia potrivit căreia ar fi plătit cheltuielile, pe care o sursă apropiată de TA a divulgat-o pentru Daily Mail Australia”, se arată în articol. Costurile estimative nu au fost încă divulgate dar, conform aceleiaşi surse de informaţie, valoarea s-ar ridica undeva la jumătate de milion de dolari australieni (318.000 euro).

Djokovic ar putea intra mai devreme în Australia

Deși viza i-a fost retrasă, Scott Morrison a declarat că tenismanul va putea intra în țară mai devreme, dacă respectă o serie de condiții speciale.

„Interdicția durează pe o perioadă de trei ani, dar există posibilitatea ca ei să se întoarcă în circumstanțele potrivite și acest lucru ar fi luat în considerare la momentul respectiv”, a spus Scott Morrison într-un interviu pentru postul de radio australian 2GB luni.
Inițial, Novak Djokovic, a câștigase o primă luptă cu autoritățile australiene. Ordinul de restricție de intrare pe teritoriul australian a fost anulat, însă Guvernul țării a deschis un alt proces pe care l-a câștigat. Reamintim faptul că Novak nu a fost lăsat să intre în Australia după ce nu a prezentat dovada vaccinării împotriva COVID-19, deși  trecuse recent prin boală.
Organizatorii turneului i-au oferit scutire de vaccinare împotriva COVID-19, pentru a putea concura la evenimentul de pe 17 ianuarie 2022, dar din păcate aceasta nu a fost suficientă pentru oficialii de frontieră, care i-au anulat viza după ce Djokovic „nu a reuşit să furnizeze dovezi adecvate care să îndeplinească cerinţele de intrare în AustraliaAdauga un comentariu