Fotbal extern

Dupa Sion, si Neuchatel Xamax ramane fara jucatori

Publicat: 05 ian. 2012

Neuchatel Xamax, sancţionată din nou de Liga de fotbal elveţiană (SFL) pentru încălcarea regulamentului de acordare a licenţelor, a decis să concedieze miercuri 4 dintre jucătorii săi, între care căpitanul, francezul Stephane Besle, potrivit presei elveţiene.

Ceilalţi jucători daţi afară sunt Javier Arizmendie, Vincent Bikana şi Haris Seferovic, conform aceloraşi surse.

Măsurile respective intervin a doua zi după anunţul unei noi retrageri de 4 puncte, cauzată de încă una dintre problemele legate de salarii, cele din noiembrie şi decembrie nefiind încă plătite. Pe 14 decembrie 2011, SFL a sancţionat deja, în acelaşi mod (retragerea a 1-3 puncte) contra clubului aparţinand omului de afaceri cecen Bulat Şagaev.

Besle, 28 de ani, la Neuchatel din 2005, a ieşit în lacrimi din biroul vicepreşedintelui Islam Satuiev, unde a aflat despre concediere. Căpitan din această vară, francezul a disputat aproape 200 meciuri în campionatul elveţian.

Clubul nu a furnizat, încă, informaţiile şi documentele financiare după schimbarea proprietarului. Pe 2 noiembrie anul trecut, Comisia de disciplină a SFL a amendat, deja, clubul cu 20.000 de franci elveţieni (16.400 de euro) tocmai pentru că nu a furnizat documentele cerute.

Bulat Şagaev a fost oficial inculpat pe 24 noiembrie de justiţia din Geneva de ‘fals în titluri’. Delictul se referă la atestarea bancară a numelui Bank of America, care ar fi trebuit să dovedească averea lui Şagaev. Acest document, prezentat de patronul clubului Neuchatel Xamax, arăta că Şagaev avea 35 milioane de dolari în conturile băncii americane.

Şagaev, 51 de ani, a preluat Xamax în mai anul trecut de la fostul preşedinte Sylvio Bernasconi, pentru o sumă estimată la 1,2 milioane de franci elveţieni (circa 1 milion de euro).loading...

Adauga un comentariu