Stiri medicale

După un an 2020 ciudat, majoritatea țărilor sunt optimiste pentru 2021

Publicat: 08 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
După un an 2020 ciudat majoritatea țărilor sunt optimiste pentru 2021
Pentru mulți, anul 2021 se dovedește a fi promițător, în special datorită comercializării vaccinurilor împotriva COVID-19.

Un sondaj global efectuat pe mai mult de 23.000 de persoane arată că populația era mai mult decât nerăbdătoare să încheie anul 2020 și să treacă la următorul. Pentru mulți, anul 2021 se dovedește a fi promițător, în special datorită comercializării vaccinurilor împotriva COVID-19.

După un an 2020 considerat unul dintre cele mai urate înregistrate în ultimul deceniu, oamenii din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare anul 2021 pentru țara lor, familiile lor și ei înșiși. Un sondaj Ipsos Global Advisor efectuat în 31 de țări arată că, deși îngrijorările cu privire la impactul pe termen lung al pandemiei COVID-19 nu au disparut, multi oameni se proiecteaza pozitiv în viitor. Deci, la nivel global, oamenii par optimiști că un vaccin va deveni disponibil pe scară largă în țara lor: 60% dintre respondenți spun că acest lucru se va întâmpla.

Locuitorii din Polonia se întâmplă să fie cei mai puțin optimiști (44%), în timp ce oamenii din China sunt de departe cei mai optimiști, deoarece 9 din 10 persoane cred că un vaccin eficient va fi disponibil pe scară largă, tara urmata de Malaezia, India și Arabia Saudită. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre cei chestionați în întreaga lume (47%) cred că va exista o altă pandemie cauzată de un nou virus, în special în Malaezia și Coreea de Sud. Majoritatea respondenților cred, de asemenea, că oamenii vor trebui să poarte mască în locuri publice timp de un an, dar cei care locuiesc în Suedia și Noua Zeelandă sunt cei mai puțin înclinați să spună acest lucru.

77% dintre respondenți spun că 2021 va fi mai bun

În mod surprinzător, sondajul arată o creștere accentuată a numărului de persoane care au considerat negativ anul trecut: 9 din 10 respondenți spun că 2020 a fost un an prost pentru țara lor, în creștere cu 65% față de anul 2019. Sapte din zece care spun că 2020 a fost un an prost pentru ei și familiile lor, o creștere de 20 de puncte procentuale față de 2019.

„Acesta este cel mai prost procent de la începutul sondajului nostru in 2012”, subliniază autorii săi, potrivit Sante Magazine. Prin urmare, o majoritate clară a oamenilor din toate țările consideră că 2020 este un an prost în general, deși cei mai puțin susceptibili să fie de acord cu această idee sunt cei care trăiesc în Arabia Saudită și China.

Opiniile s-au deteriorat în toate țările, în special în Statele Unite, Canada, Olanda, Singapore și Germania. Cu toate acestea, în toate țările, majoritatea respondenților sunt optimiști că 2021 va fi mai bun: în această problemă, media mondială este de 77%, ajungând la 94% în China și 92% în Peru. Dar doar 44% dintre oamenii din Japonia se simt optimisti cu privire la anul care vine, si doar 53% în Franța. Alte cifre publicate de Ipsos indică faptul că 41% dintre locuitorii planetei consideră „probabilă” o revenire la viața normală în țara lor, după efectele pandemiei, chiar dacă cei mai pesimisti în acest sens se dovedesc a fi francezii (16%).

Incălzirea globală, o sursa de ingrijorare mai mare decat pandemia Covid-19

O altă dovadă a optimismului constă în faptul că trei sferturi (75%) dintre respondenții din întreaga lume spun că doresc să aiba rezoluții personale bune pentru acest nou an. Mai mult, pandemia COVID-19 nu este cea mai mare cauză de îngrijorare pentru anul următor, acesta din urmă fiind încălzirea globală, așa cum arată studiul. Într-adevăr, majoritatea celor chestionați în întreaga lume se așteaptă ca temperaturile medii să crească anul viitor (75%). În toate țările studiate, majoritatea consideră că acest lucru va fi probabil, variind de la 59% în Arabia Saudită la 89% în Turcia.

Tags:
Adauga un comentariu