Stiri medicale

Dupa un transplant de maduva osoasa, un pacient s-a trezit ca sperma sa are doar ADN-ul donatorului

Publicat: 11 dec. 2019

Americanul Chris Long a suferit in urma cu patru ani un transplant de maduva, el suferind de leucemie mieloida acuta. Interesant si ciudat pentru medici e insa faptul ca sperma sa s-a dovedit a avea, la patru ani distanta de la operatie, doar ADN-ul donatorului sau, aflat mii de kilometri departare, in Germania.

Inainte de transplant, fiind informat ca in anumite parti ale organismului ar putea aparea ADN-ul donatorului, barbatul a oferit mai multe mostre, pentru comparatii ulterioare.

Dar analizele care au urmat au indicat cu totul absenta ADN-ului sau in anumite mostre.

Astfel, desi atat ADN-ul sau, cat si al donatorului sau european, pe care nu l-a intalnit niciodata, s-au gasit in mostre de saliva si desi parul de pe piept sau cap aveau doar ADN-ul lui Long, sperma sa s-a dovedit a avea doar ADN-ul donatorului.

„Mi s-a parut incredibil ca pot disparea si altcineva sa apara in locul meu”, a declarat Long, conform Futurism.

Desi mai multi medici contactati de New York Post, care l-a intervievat pe Long, spun ca asa ceva e imposibil, doctorul care l-a tratat, Mehrdad Abedi, explica faptul ca asa ceva se poate intampla, daca pacientul a suferit o vasectomie inainte de transplant. Acesta este si cazul lui Long, care s-a operat dupa al doilea copil.

Cazul sau are implicatii, pentru ca adesea multe situatii ajunse in justitie au la baza mostre biologice. Cu o mostra apartinand unei persoane ca Long, lucrurile s-ar putea complica foarte mult.loading...

Adauga un comentariu