Titlurile zilei

Durere fără margini! Această femeie din Iași s-a sinucis ieri în curtea casei sale. Fiul ei, în vârstă de 18 ani, a găsit-o moartă. Ce a împins-o către acest gest extrem?

Publicat: 13 ian. 2022
Alina Vîrlan, femeia care s-a sinucis, în diferite fotografii pe care le-a postat pe Facebook
Alina Vîrlan avea 43 de ani, era divorțată și era mama unui adolescent în vârstă de 18 ani, cu care locuia

Tragedie fără margini într-o familie din Iași! O femeie, mama unui adolescent de 18 ani, s-a sinucis ieri-dimineață. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de către fiul femeii. Nu este clar de ce a recurs la un asemenea gest, însă apropiații spun că totul ar fi pornit de la un divorț și de la câteva probleme medicale. Acum, polițiștii au intrat pe fir și au deschis un dosar penal

O femeie în vârstă de 43 de ani din Iași și-a pus ieri capăt zilelor. Alina Vîrlan avea 43 de ani și era din comuna ieșeană Holboca. Mama unui adolescent care abia împlinise 18 ani, femeia pare că a ajuns la capătul puterilor. S-a sinucis în curtea casei în care locuia și a fost descoperită chiar de către fiul ei. La scurt timp după descoperirea macabră, la fața locului a ajuns un echipaj medical, care a încercat să îi acorde femeii primul-ajutor. După zeci de minute, medicii au fost nevoiți să declare decesul femeii. Pe fir au intrat poilițiștii ieșeni.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 43 de ani a fost găsită decedată în curtea casei în care locuia. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Astfel, trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru necropsie. Apropiații familiei spun că este posibil ca femeia să fi recurs la acest gest din cauza divorțului prin care a trecut și a unor probleme medicale.

Tot mai mulți ieșeni încearcă să se sinucidă

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune.

Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării.

O discuție cu un psiholog ar putea salva viața unei persoane

În ultima perioadă, tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.
Comentarii
Adauga un comentariu