Sanatate

Durerea de colon iradiază în spate. Primele semne care îți indică această problemă de sănătate

Publicat: 11 mai 2022
Durerea de colon iradiază în spate. Primele semne care îți indică această problemă de sănătate
Uneori, durerea dispare de la sine și nu este necesară o vizită la medic

Durerea de colon iradiază în spate, fiind și unul dintre cele mai frecvente simptome ale problemelor rectale. Toată lumea cel puțin o dată în viața lui s-a întâlnit probabil cu o astfel de durere. Pentru unii, durerea a plecat singură într-un timp destul de scurt, pentru cineva a fost necesară utilizarea unor medicamente speciale.

Durerea care radiază în spate poate fi complet diferită. Pacienții descriu natura durerii în diferite moduri. Aceasta poate fi acută, ascuțită, înjunghiată, surdă, dureroasă, pulsatilă sau apăsătoare. Ca intensitate, poate varia de la disconfort abia vizibil la durere foarte severă, greu de suportat, care este greu de îndepărtat chiar și cu ajutorul calmantelor. Durerea poate fi de lungă durată și chiar permanentă. Sau sub formă de crampe având perioade scurte de durere.

femeie care se tine de spate din cauza durerilor
Încordarea excesivă duce la traumatisme ale spatelui

Durerea de colon iradiază în spate. Din ce cauză aceasta se manifestă

La întâlnirea cu un medic, se recomandă să încercați să spuneți cât mai exact posibil despre sentimentele dumneavoastră și despre ce a precedat apariția durerii. Astfel de informații vor ajuta medicul să își facă o idee mai bună despre starea pacientului.

Este importantă atât pentru diagnostic, cât și pentru alegerea ulterioară a unei metode de tratament, o astfel de caracteristică a durerii în spate. Mâncarea sau băutura pe care o consumați poate afecta durerea. Deci, de exemplu, la unii oameni, durerea în spate apare după fiecare utilizare a alimentelor picante. Pentru alții, alimentele cu particule nedigerabile, alcoolul și unele alte alimente provoacă o reacție similară. De asemenea, aceste alimente contribuie la creșterea sideremiei.

grafica femeie care se tine de spate din cauza durerilor
Mâncarea sau băutura pe care o consumați poate afecta durerea

Încordarea excesivă duce la traumatisme ale spatelui. Durerea poate apărea sau intensifica la mers, în timpul stării prelungite într-o singură poziție. Dependența apariției simptomelor de activitatea fizică este întotdeauna importantă pentru a identifica cauza bolii.

Cum să ameliorezi durerea provocată de colon

Uneori, durerea dispare de la sine și nu este necesară o vizită la medic. Dacă durerea a apărut o dată, a durat nu mai mult de 1-2 zile, a dispărut de la sine și nu a fost însoțită de alte simptome atunci nu este necesară o vizită la medic.

Dacă durerea este atât de severă încât necesită administrarea de analgezice, unguente, supozitoare, perturbă somnul, reduce capacitatea de lucru, atunci, desigur, este necesar să vizitați urgent un medic. În acest caz, nu merită să așteptați auto-îmbunătățirea, deoarece condițiile care pun viața în pericol pot fi, de asemenea, cauza durerii.

grafica barbat care se tine de spate din cauza durerilor
Toată lumea cel puțin o dată în viața lui s-a întâlnit probabil cu o astfel de durere

Dacă durerea de orice intensitate nu dispare mai mult de 2 zile, atunci cel mai bine este să vizitați un medic. Dacă durerea nu dispare de la sine, aceasta înseamnă că cauza ei este gravă, iar organismul nu poate face față singur. De asemenea, este indicat să urmați o dietă pentru colon iritabil.

Medicul specialist de la recepție va afla cu siguranță acest motiv și va prescrie tratament. Este posibil ca, conform rezultatelor examinării, să nu fie nevoie de un tratament special, iar senzațiile de durere să treacă de la sine. Aceasta este cea mai bună opțiune, înseamnă că motivul nu este foarte periculos și nu necesită intervenție externă.

Dacă durerea este însoțită de alte simptome, cum ar fi mucus în urină, febră, atunci este necesar să mergeți la un medic cât mai curând posibil. Motivele pentru combinarea unor astfel de plângeri au fost deja discutate în detaliu mai sus.

Din moment ce durerea de colon iradiază în spate este necesar să urmați proceduri. Imediat după proceduri, există o ameliorare semnificativă a stării, durerea scade, fiind destul de tolerabilă la fel se procedează și atunci când durerea de coloană radiază în abdomen. Termenii de recuperare completă depind de severitatea bolii și de caracteristicile individuale ale organismului. Acest lucru poate fi influențat de rata de regenerare a țesuturilor, de caracteristicile intestinelor, de gradul de respectare a recomandărilor medicului. În orice caz, controlul asupra cursului procesului de vindecare este efectuat până când pacientul este complet recuperat.

grafica femeie care se tine de spate din cauza durerilor
Durerea care radiază în spate poate fi complet diferită. Pacienții descriu natura durerii în diferite moduriAdauga un comentariu