Boli si tratamente

Dureri in piept: ce boala poti avea in functie de locul durerii

Publicat: 22 oct. 2015
7
Din fericire, cele mai multe dureri in piept nu au nicio legatura cu inima, dar nu sunt nici de ignorat. Este foarte important sa intelegi diferentele dintre diversele tipuri de durere si sa stii exact ce inseamna fiecare. Poti resimti disconfort in multe structuri de la nivelul pieptului, iar una dintre cele mai comune cauze este intinderea unui muschi sau a unui tendon. Daca uneori ai avut o durere care te-a facut sa te gandesti ca ai ceva la plamani, este bine sa stii ca acestia nu au conexiuni nervoase care sa ii faca capabili sa produca durere. Numai pleura (captuseala fina a plamanilor) poate sa dea senzatia de durere daca este inflamata, potrivit divahair.ro. 

Ametesti des? Te doare capul? Ai dureri in piept sau ai slabit brusc fara dieta?  

Din fericire, cele mai multe dureri in piept nu au nicio legatura cu inima, dar nu sunt nici de ignorat. Este foarte important sa intelegi diferentele dintre diversele tipuri de durere si sa stii exact ce inseamna fiecare. Poti resimti disconfort in multe structuri de la nivelul pieptului, iar una dintre cele mai comune cauze este intinderea unui muschi sau a unui tendon. Daca uneori ai avut o durere care te-a facut sa te gandesti ca ai ceva la plamani, este bine sa stii ca acestia nu au conexiuni nervoase care sa ii faca capabili sa produca durere. Numai pleura (captuseala fina a plamanilor) poate sa dea senzatia de durere daca este inflamata. 
In afara de inima, posibilele cauze ale durerii in piept sunt:
1. Problemele pulmonare:  sunt mai multe boli care pot cauza dureri in piept. Pleurita (inflamatia pleurei) da o senzatie de durere ascutita atunci cand respiri adanc, adesea insotita de tuse sau stranut. Pneumonia poate si ea sa dea un disconfort in zona pieptului, dar unul care aduce mai mult cu o senzatie de strangere. Hipertensiunea pulmonara da o durere aproape identica cu cea a anginei si are loc atunci cand tensiunea arteriala este foarte mare la nivelul plamanilor, iar partea dreapta a inimii munceste mult mai mult decat e normal. O alta cauza posibila a durerii in zona pieptului este astmul, care, pe langa disconfortul toracic este insotit si de tuse si suieratul specific, numit „wheezing”. 

Semne mai putin stiute ale atacului de cord
 
2. Probleme gastrointestinale: refluxul gastric, bolile care duc la contractia esofagului, hipersensibilitatea esofagiala si ulcerul sunt toate afectiuni care pot provoca dureri in zona pieptului, in special in partea superioara, centrala. Pancreatita se manifesta adesea si prin durere in piept, in zona inferioara. Disconfortul se diminueaza daca stai aplecata in fata. Durerile cauzate de problemele cu vezica biliara radiaza inspre partea dreapta a pieptului, in general chiar sub coaste, dar pot sa apara si mai sus. 
3. Problemele musculare: atunci cand un muschi sau un tendon din zona pieptului se inflameaza, vor aparea dureri ascutite, puternice, care se intensifica atunci cand inspiri adanc.
4. Alte posibile cauze: anxietatea si atacul de panica provoaca adesea o durere in piept, care apoi este asociata cu infarctul si, mai departe, provoaca si mai multa panica, intrandu-se astfel intr-un cerc vicios. 
Adauga un comentariu