Stiri medicale

Durerile de coloana trec daca va antrenati musculatura spatelui

Publicat: 14 ian. 2011

Coloana vertebrala este mentinuta stabil de un sistem complex de muschi, ligamente si incheieturi care lucreaza impreuna pentru a oferi suport. Cand acesti muschi sunt bine tonifiati, spatele este bine sustinut si protejat.

In caz contrar, in timp apar problemele de spate. „Muschii puternici, bine tonifiati actioneaza ca un scut protector pentru spatele dumneavoastra”, a explicat profesorul Bernhard Allmann, de la Academia BSA din Saarbruecken, o institutie de invatamant medical superior din Germania.

Inlatura durerile de spate in 10 pasi  

Un studiu la care au participat 565 de pacienti suferinzi de probleme de spate cronice mai vechi de sase luni a aratat ca antrenarea muschilor vizati da roade. „Una dintre cele mai importante unelte in prevenirea si tratamentul afectiunilor de spate este un program de antrenament de forta pentru muschii care sustin coloana”, a spus profesorul german.

Experţii sportivi le recomanda incepatorilor sa faca sesiuni de antrenament de maxim 45 de minute de trei sau patru ori pe saptamana. Fiecare sedinta ar trebui sa contina intre sase si 12 exercitii. „Concentrati-va pe un program de antrenament care sa mentina un echilibru intre variatie si intensitate. Sedinta de antrenament ar trebui sa fie supravegheata de un antrenor de fitness calificat”, a subliniat Allmann.

Citeste si: 

Cum alegem analgezicul in functie de tipul durerii loading...

Adauga un comentariu