Sanatate

Durerile de stomac și balonarea pot fi combătute cu remedii naturiste! Trei rețete de ceaiuri, care promit să te scape de disconfort

Publicat: 20 sept. 2022
Durerile de stomac și balonarea pot fi combătute cu remedii naturiste Trei rețete de ceaiuri care promit să te scape de disconfort
Durerile de stomac pot indica numeroase afecțiuni, dintre care amintim: pancreatita, colica biliară sau sindromul de intestin iritabil.

Există remedii naturiste pentru orice, inclusiv pentru durerile de stomac și balonare. Iată trei rețete de ceaiuri, care promit să te scape de disconfort și să îți redea starea de bine.

Durerile de stomac sunt foarte comune, fiind întâlnite atât la copii, cât și la adulți. Cunoscute și sub denumirile de epigastru sau dureri în capul pieptului, durerile de stomac sunt resimțite în partea superioară a abdomenului, sub formă de arsură sau senzație de presiune sau greutate. De cele mai multe ori, aceste simptome sunt însoțite de balonare, diaree sau constipație, flatulență, crampe, senzație de greață ori stare generală de rău.

Durerile de stomac pot indica numeroase afecțiuni, dintre care amintim: pancreatita, colica biliară sau sindromul de intestin iritabil.

un abdomen umflat
Durerile de stomac sunt foarte comune, fiind întâlnite atât la copii, cât și la adulți.

Ceaiuri din plante care luptă cu durerile de stomac și balonarea

Cele mai bune remedii naturiste pentru disconfortul abdminal sunt ceaiurile din plante. Acestea se prepară din mușețel și mentă, melisă sau semințe de fenicul.

Ceaiul de mușețel și mentă, remediu din inima naturii pentru problemele digestive

Mușețelul și menta te scapă de durerile de stomac și de balonare! În timp ce mușețelul țin la distanță indigestia, gazele intestinale și constipația, menta contribuie la o digestie mai rapidă, prin creșterea producției de bilă, care arde grăsimile.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de mentă și o linguriță de flori de mușețel, adăugate într-o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-8 minute, după care se strecoară și se consumă neîndulcit. Se recomandă consumul a 2-3 căni de ceai pe zi.

o ceașcă de ceai de mușețel
Mușețelul și menta te scapă de durerile de stomac și de balonare!

Ceaiul de melisă, un remediu excelent pentru balonare

Ceaiul de melisă este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru disconfort digestiv, lipsa pofei de mâncare, anxietate și insomnie. Este recomandat pentru balonare și probleme digestive, deoarece conține uleiuri volatile, care ajută la relaxarea mușchilor stomacali și a pereților intestinali. Cei care consumă ceai de melisă pentru tratarea afecțiunilor digestive trebuie să renunțe la consumul de alcool și la medicamentele calmante ori antidepresive, fiindcă această combinație poate avea efecte sedative puternice.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă la 250 de mililitri de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5-10 minute și se consumă călduț. Ideal este să nu se folosească zahăr sau miere.

o ceașcă de ceai de melisa
Ceaiul de melisă este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru disconfort digestiv, lipsa pofei de mâncare, anxietate și insomnie.

Ceaiul de semințe de fenicul, un leac bătrânesc care nu trebuie uitat

Ceaiul de semințe de fenicul este recomandat persoanelor care se confruntă adesea cu gaze intestinale. Acesta ajută digestia, previne apariția gazelor intestinale și contribuie la alunecarea acestora prin intestin, fără durere și senzație de balonare.

Infuzia se realizează dintr-o linguriță de semințe de fenicul, câteva semințe de anason și puțin mărar. Pune ingredientele într-o cană de apă clocotită și lasă-le la infuzat aproximativ zece minute. Strecoară și consumă două ceaiuri pe zi.

preparare ceai de semințe de fenicul
Ceaiul de semințe de fenicul este recomandat persoanelor care se confruntă adesea cu gaze intestinale.Adauga un comentariu