Eveniment-Social

DUREROS! Acest iesean trece prin chinuri insuportabile! Familia cauta cu disperare o solutie, iar medicii fac eforturi uriase

Publicat: 13 sept. 2019

@ Acest barbat din Iasi se zbate intre viata si moarte in spital @ A suferit arsuri foarte grave dupa ce a turnat diluant intr-un cazan @ Medicii de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi fac eforturi uriase pentru ca el sa fie salvat @ Un transfer in Bucuresti este imposibil de realizat @ Iata ce spun cadrele medicale despre starea de sanatate a pacientului si care sunt sansele acestuia @ Barbatul este intubat si anesteziat complet, pentru a nu simti durerile insuportabile pe care le provoaca arsurile

Un barbat in varsta de 56 de ani, din Iasi, care a suferit un grav accident de munca, se zbate intre viata si moarte la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi. Acesta s-a ales cu arsuri pe aproximativ jumatate din suprafata corpului dupa ce a umplut un cazan cu diluant.

In acel moment, o scanteie a fost de ajuns pentru a izbucni o flacara uriasa ce i-a provocat arsuri la nivelul gatului, la nivelul fetei, la nivelul toracelui si la nivelul membrelor. Barbatul a fost dus de urgenta la spital unde, de miercuri, este internat la Anestezie si Terapie Intensiva, fiind supus mai multor interventii chirurgicale. Pacientul este intubat si anesteziat in permanenta, pentru a nu simti durerile insuportabile provocate de arsuri.

Medicii ieseni s-au interesat de un eventual transfer al pacientului la Bucuresti, insa in capitala nu exista locuri disponibile. Astfel, din informatiile care au aparut, familia barbatului opteaza pentru un transfer in strainatate, intrucat clinica de arsi de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi nu are capacitatea, la nivel de dotare, de a gestiona astfel de pacienti.

"Pacientul este internat in continuare la Anestezie si Terapie Intensiva. Se urmareste sa fie transferat, deoarece familia doreste ca el sa fie in strainatate. Dar, pana in momentul de fata, nu s-a facut niciun aviz de transfer si pacientul ramane internat la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iasi. In acest moment, in Bucuresti nu exista locuri disponibile pentru ca pacientul sa fie transferat. Astfel, se cauta solutii de catre chirurgii plasticieni. Capacitatea chirurgilor plasticieni de la spital nu este depasita, este vorba despre spatiul propriu-zis al Clinicii de Chirurgie Plastica. In momentul in care a ajuns la spital, pacientul era constient dar, in momentul de fata, acesta este intubat pentru ca durerea este foarte mare. Astfel, pentru ca i se fac interventii reparatorii repetate, pacientul este tinut sedat, cu anestezie generala", precizeaza prof. dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi.

Se fac eforturi uriase pentru ca barbatul sa fie salvat

Medicii din cadrul Sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi fac eforturi mari pentru ca pacientul sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri si sa fie salvat. Astfel, cadrele medicale considera ca este esential ca pacientul sa fie tratat in Iasi, cel putin in primele zile de dupa producerea accidentului, care pot fi critice. Astfel, pacientul trebuie sa fie tinut intr-un mediu steril si sa nu fie expus mediului exterior.

"Un pacient cu arsuri atat de mari necesita in primul rand sa nu fie transportat prin mediu nesteril, acest lucru insemnand orice, de la ambulanta pana la avion. Aceste transporturi internationale, care se vor a fi in favoarea pacientului, pot ajunge a fi, intr-un final, in defavoarea pacientului, deoarece el nu are piele pe jumatate din corp. Este foarte bine sa reusim sa administram tratamentul la locul respectiv. Este o leziune complexa care are nevoie de sustinerea starii generale, pentru ca aceasta arsura intoxica organismul si pacientul are nevoie de dublu tratament, de la reanimator si de la chirurg. Chirurgul are grija de plagi, ceea ce inseamna o munca fizica de ore intregi in fiecare zi. Este o leziune extrem de complexa, iar daca un astfel de pacient este salvat, este o foarte mare realizare, iar la acest lucru participa zeci de oameni", precizeaza dr. Camelia Tamas, medic primar, chirurgie plastica in cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

Vezi si: Concurenta acerba! Sute de persoane s-au inscris pentru ocuparea unor posturi la Institutul de Psihiatrie "Socola"! Este vorba despre o medie de zece candidati pentru un singur post

Fiecare pansament este ca o interventie chirurgicala

Tratamentul pe care medicii il administreaza este foarte dificil, iar riscurile existente pentru pacient sunt foarte mari. Astfel, un rol important il are si rezistenta pe care organismul barbatului o are, pentru ca starea lui sa evolueze intr-un mod pozitiv.

"Pacientul care sufera arsuri are deja microbii lui, in toate orificiile, in tubul digestiv, in cavitatea bucala sau in nas, pe care nu poti sa-i elimini pentru ca are nevoie de ei. In plus, pacientul vine in contact cu toata lumea care-l ingrijeste, cu toti oamenii care vor sa-l vada. Astfel, cu cat il vad mai putini oameni, cu atat pacientul este mai in siguranta. Vorbim despre o cheltuiala foarte mare, dar reusita este pe masura. Fiecare pansament care se aplica pacientului reprezinta o interventie chirurgicala, pentru ca astfel se desfasoara. Un alt lucru important este cum gestioneaza aceasta problema organismul pentru ca, la fiecare pacient, o boala se manifesta in mod diferit. Aceasta trauma afecteaza pe fiecare in mod diferit, iar raspunsul organismului fiecaruia este altul in conditii de criza. Noi incercam sa ajutam pacientul sa prinda sansa de a supravietui si de a se vindeca, dar este o leziune din cauza careia in cateva minute se poate produce un dezastru", adauga dr. Camelia Tamas.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit