Eveniment-Social

Dusmania dintre doua familii de tarani s-a rasfrint asupra copiilor lor

Publicat: 10 mart. 1999
1

•O banala cearta din cauza unei mingi de fotbal s-a trasformat in tentativa de omor

Tinarul Mihai Tautu (18 ani), din comuna Golaesti, judetul Iasi, autorul principal al unei tentative de omor, comise in primavara anului trecut, a fost condamnat de instanta ieseana la 3 ani si 3 luni de detentie. Instanta a admis actiunea civila formulata de partile vatamate si l-au obligat pe acesta la plata unor daune materiale si morale in valoare de 3,9 milioane de lei.

De mai multi ani, familia lui Tautu este in relatii de dusmanie cu sateanul Duduta Mocanu. Ori de cite ori membrii celor doua familii rivale se intilneau fata in fata, ei isi adresau unii altora injurii si amenintari cu moartea. Mai mult decit atit, pina si copiii intre ei au inceput sa se urasca si sa-si doreasca razbunarea.

Conflictul care mocnea de ani de zile a luat amploare la inceputul lunii martie 1998, cauza principala fiind o banala minge de fotbal. Jucindu-se cu mingea pe un imas din apropierea comunei, Petrisor Tautu (13 ani), a fost luat la palme de doua dintre fetele lui Duduta Mocanu. Dupa citeva ore, parintii celor doua familii au inceput sa-si adreseze cuvinte grele si s-au amenintat reciproc ca „n-au facut educatie copiilor”. Enervat la culme de starea de tensiune creata, Mihai Tautu (fratele lui Petrisor) a luat din casa un cutit de 13 cm lungime si „a jurat sa faca dreptate, chiar daca va sta toata viata in puscarie”. Dupa ce a injurat-o si a facut-o albie de porci pe sotia lui Mocanu, tinarul s-a indreptat catre un teren viran din apropiere, unde le-a luat la bataie pe fetitele acestuia. Un mic scandal s-a transformat, in scurt timp, intr-o incaierare generala intre toti membrii celor doua familii.

Vazind ca tatal sau este trintit la pamint, Mihai Tautu a scos cutitul din buzunar si i-a aplicat lui Duduta Mocanu o lovitura in piept. Victima a reusit sa se deplaseze doar citiva metri, dupa care a cazut in stare de inconstienta. Transportat imediat la Spitalul Clinic de Urgente din Iasi, acesta a putut fi salvat de catre medici numai datorita unei interventii chirurgicale. Pe linga pedeapsa primita, Mihai Tautu va fi obligat sa plateasca victimei, in solidar cu parintii (ca parti responsabile civilmente), suma de 2 milioane de lei, reprezentind cheltuielile de spitalizare.

Adauga un comentariu