Calatorii

E bine de stiut. De ce nu trebuie sa arunci niciodata biletul de avion

Publicat: 26 mart. 2020

E bine de stiut. Toţi cei care călătoresc cu avionul în diferite scopuri ştiu că trebuie să aibă anumite documente de călătorie la ei, respectiv bilete sau boarding pass-uri. Însă foarte puţini ştiu că important este să nu arunci aceste documente de călătorie după ce ai efectuat un anumit zbor.

Biletele de avion nu trebuie aruncate

Majoritatea dintre noi uităm bileţele în avion sau le aruncăm, fără să ne gândim la consecinţe. Conform „Krebs on Security”, există o mulţime de informaţii personale care se găsesc pe boarding pass. Orice persoană poate fotografia codul de bare de pe biletul de îmbarcare şi îl poate introduce într-un cititor de coduri.

Winston Krone, un cunoscut expert criminalist, a declarat că în acest fel se pot afla informaţii despre adresa de e-mail. De asemenea se pot afla adresa de acasă şi numărul de telefon.

„I-am luat numele, numărul de frequent flyer şi alte informaţii personale. Am reuşit să iau şi un număr numit „record key” de la zborul Lufthansa cu care mergea în aceea zi. Am intrat pe site-ul companiei aeriene şi folosind numele de familie şi codul „record key” am reuşit să intru în contul său. Acolo am văzut toate zborurile pe care le-a făcut şi toate zborurile pe care le avea rezervate deja”, a scris el pe site-ul său.

E bine de stiut. Hakerii pot avea acces la datele personale

Pe viitor, cu aceste informaţii, hackerul putea să-i schimbe zborurile, să anuleze călătoriile, şi chiar îl punea scoate din cont, resetând numărul PIN.

Orice haker poate avea acces la datele personale şi poate intra în conturile create. Cel mai bine este să nu arunci niciodată un boarding pass.loading...

Adauga un comentariu