Magazin

E bine sa amesteci ceaiurile? – Sfatul specialistului

Publicat: 20 iun. 2013
1

„Beau zilnic ceai pentru picioare usoare, ceai digestiv, ceai de fructe de padure si ceai pentru purificare si drenaj. Le amestec nepermis?”, intreaba Gabriela din Bucuresti.

Raspunde dr. Cristina Balanescu, specialist medicina complementara:

„Nu exista nici un risc in asocierea plantelor continute de ceaiurile pe care le bei. Dar ai nevoie de cateva precizari, respectiv de un program mai bine organizat in consumarea lor. Sa le luam pe rand: ceaiul pentru circulatie periferica (picioare usoare) trebuie consumat peste zi, nu seara, pentru ca, printre altele, contine si frunze de ginkgo biloba si fructe de maces, ambele cu efect energizant.

Nici ceaiul din fructe de padure nu este indicat la finalul zilei, pentru ca si in componenta lui se regasesc macesele. Asa ca ti-l recomand dimineata si pe parcursul zilei. Ceaiul digestiv il vei bea la 15 minute dupa masa, pentru a elimina gazele, fermentatia (atentie la frunzele de senna din formula lui – au efect laxativ, deci ceaiul acesta este indicat si in cazurile de constipatie).

Cat despre ceaiul pentru purificare si drenaj, acesta se foloseste, in general, ca prima etapa in curele de slabire si se consuma timp de o saptamana, maximum 10 zile (cate trei cani pe zi).”

Sursa: unica.ro
Adauga un comentariu