National

E cea mai periculoasa plaja de la Marea Neagra! Sa NU intri niciodata in apa in acea zona. Autoritatile tocmai ce-au anuntat!

Publicat: 26 mai 2016
1

Ministerul Sanatatii a publicat recent un document care atesta calitatea apelor de imbaiere din Romania. In timp ce litoralul romanesc are peste 15 plaje care au primit calificativul „Excelent”, exista si o plaja de care toti romanii ar trebui sa  se fereasca, mai ales ca aceasta a fost caracterizata de autoritati drept „Nesatisfacatoare”.

Clasificarea zonelor de imbaiere realizata conform metodologiei prevazuta in HG nr. 546/2008 privind managementul zonelor de imbaiere a fost publicata recent, atat la nivel al Uniunii Europene, cat si la nivel national. Astfel, aceasta are la baza setul de date de monitorizare a calitatii apei de imbaiere aferente ultimilor patru sezoane, cuprinse intre 2012 si 2015.

Din cele 49 de plaje ale litoralului romanesc, una singura a primit calificativul Nesatisfacator, fiind considerata un pericol pentru populatie si anume Cordonul Eforie Nord – Eforie Sud II, Tabara Luminita.

Printre statiunile cu cele mai bune plaje se numara Navodari, Mamaia, Olimp si Venus, in timp ce la capatul opus se afla Jupiter, Eforie si Costinesti. Nu in ultimul rand, potrivit raportului, plajele din Vama Veche si Doi Mai au primit calificativul „Buna”.

Adauga un comentariu