Stiri

E oficial: Google iti scaneaza mailurile!

Publicat: 17 apr. 2014
Compania si-a schimbat politica de confidentialitate privind serviciul Gmail

Google a dat cartile pe fata. A oficializat marti masura criticata de toata lumea: scanarea mailurilor. Compania si-a actualizat politica de confidentialitate si a adaugat cateva propozitii care spun clar: recunoastem ca va scanam mailurile! Sunteti de acord, bine. Nu sunteti de acord, nu va opreste nimeni sa renuntati la serviciile noastre!

 

Pe scurt, Google spune ca “sistemele lor automate analizeaza continutul (inclusiv mailurile) pentru a oferi informatii relevante, functii relevante ale produselor lor, precum rezultate personalizate ale cautarilor, reclama targetata si detectie spam sau malware. Analiza continutului are loc in momentul in care acesta este trimis, primit sau stocat.

Pe langa asta, Google a mai schimbat si alti termeni din politica lor de confidentialitate, pentru a spune clar ce vrea sa faca. Masura vine in contextul in care Google se confrunta cu o serie de procese pe tema scanarii continutului. Recent, Franta a amendat Google cu 150.000 de euro pentru incalcarea legilor de confidentialitate si a obligat gigantul sa afiseze amenda pe prima pagina. 

Si Facebook a patit asta, la inceputul anului. Compania lui Zuckerberg a fost acuzata ca scaneaza mesajele utilizatorilor si le foloseste in scopuri publicitare. Oficialii s-au aparat insa, spunand ca Facebook nu colecteaza si nu scaneaza continutul celor care nu isi fac publice postarile. E de remarcat faptul ca si al treilea gigant din online, Yahoo, se confrunta cu un proces asemanator.loading...

Adauga un comentariu