Eveniment-Social

E oficial. Partidele au stabilit candidatii la alegerile parlamentare- VEZI LISTELE

Publicat: 26 oct. 2016
@ Partidele din Iasi si-au inregistrat oficial listele de candidati la alegerile parlamentare din luna decembrie @ Formatiunile politice au facut rand la Biroul Electoral, pentru a-si inregistra candidaturile la cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei @ Iata mai jos listele de candidati la alegerile parlamentare din judetul Iasi  
 
Partidele politice din Iasi si-au depus ieri in corpore listele de candidati pentru alegerile parlamentare care vor avea loc in luna decembrie. Cum astazi este data limita pana la care se mai poate inregistra depunerea candidaturilor, formatiunile politice din judet au facut rand la Biroul Electoral Judetean (BEJ), pentru a-si inregistra listele pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei. Dupa ce in urma cu doua zile au fost inregistrate candidaturile celor de la PNL si UDMR, ieri au fost depuse listele celor de la PMP, ALDE, PRU si USR.

Reprezentantii Partidului Miscarea Populara au fost primii care au depus ieri listele de candidati la Biroul Electoral. Astfel, la PMP Iasi lista pentru Camera Deputatilor va fi deschisa de actualii parlamentari Petru Movila si Camelia Bogdanici.

Pe pozitia a treia se va regasi consilierul local Violeta Gaburici, urmata de Dorina Isopescu si Costel Olaru. Pozitia urmatoare va fi ocupata de consilierul judetean Marian Uscatu, urmat de Andrei Racoti. Pe lista va mai aparea si Serghei Hamureac, Marian Hauta, Mihai Ciubotariu, Vasiel Catarau, Marius Lupu, Ioan Ciofu, Constantin Cotofana si Mihai Botezatu. In ceea ce priveste lista pentru Senatul Romaniei, aceasta va fi deschisa de consilierul judetean Mircea Manolache, urmat de Constantin Iordache si Lavinia Dimitriu.  Pe lista mai apar Camelia Ciornia si Cristian Rus, Mihalea Zaharia si Stefan Ancuta.

„Listele noastre sunt formate numai din ieseni, formate din oameni care nu au dosare penale. Noi vrem sa ne facem treaba ca parlamentari si sa sprijim proiectele judetului Iasi, intr-un parteneriat cu autoritatile locale si judetene, cu mediul de afaceri, cu ONG-urile. Colegii mei candidati care vor ajunge in Parlament, in comisiile din care vor face parte, isi vor vedea de treaba. Votul dat noua nu este unul irosit”, a spus deputatul Petru Movila, prim-vicepresedinte PMP Iasi.
 

Inflatie de candidati printre partide
 
Si celalalte partide au intrat ieri oficial in cursa. De exemplu, cei de la ALDE vor deschise listele cu Varujan Vosganian la Camera Deputatilor si cu alesul judetean Vasile Salaru la Senatul Romaniei.

„Dezideratul filialei Iasi a ALDE este de a scoate un scor pentru cel putin un senator si doi deputati. Va ramane ca noi sa reusim sa convingem electoratul ca meritam votul cetatenilor Iasului. Pe lista de Senat, primele doua locuri le ocupa subsemnatul si domnul economist Mihai Amarandei. La Camera Deputatilor este actualul senator Varujan Vosganian, iar pe pozitia a doua va fi inginerul Ciprian Rosca„, a mentionat Vasile Salaru, primvicepresedintele ALDE Iasi.

Si organizatia PRU si-a depus ieri listele. La Camera Deputatilor, aceasta va fi deschisa de fostul primar Gheorghe Nichita, urmat de Sebastian Tataru, fostul sef al PER Iasi. Pe lista mai apar Marian Russo, Constantin Axinia, Andrei Olaru, Vasile Popescu, Constantin Sirghi, Tonel Cazacu (fost sef OPC Iasi), Ioan Stavarache, Mihaela Cozmei, Stefana Lazarica, Razvan Chitimus si Mihai Balasca. La Senat, lista va fi deschisa de Andrei Piticas, Doru Alexandrescu, Adina Rusu, Ion Moldoveanu, Ciprian Zamfir, Dumitru Doroftei si Dumitru Mihai.

„Am depus lista completa la Senat si la deputati. Nu a fost usor sa strangem o echipa, pentru ca timpul a fost scurt. Ma bucur ca am gasit oameni care provin din toate activitatile socia-profesionale din Iasi. Sper sa facem o echipa unita, care sa se bata pentru proiectele Moldovei. Tinta noastra este de 12 procente. Sper sa facem o structura functionala. Important e ca vom fi partid parlamentar. Cred ca important va fi cum reusim sa discutam cu cetatenii”, a precizat Gheorghe Nichita, presedintele PRU Iasi.
 

Si formatiunea Pentru Iasi, inclusa in proiectul USR, si-a depus ieri listele. La deputati, lista va fi deschisa de Cosette Chichirau, Mihai Lupu, Silviu Gurlui, George Taranu. Lista de la Senat va fi deschisa de Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Romane, si Eugen Neagu, profesor universitar pensionar. Astazi ar urma sa depuna listele de candidati si filiala judeteana a PSD Iasi.
Comentarii
  • Partidele astea ne arata spuma infractorilor pe care le au ele !

    Cei mai ,,buni” adica cei care au stat si prin puscarie sunt in capul listei ( vezi cazul Nichita )

    daca esti puscarias si nerusinat atunci poti reprezenta Iasul in parlament.

  • Cum stau ca milogii in asteptarea sugerii ciolanului…clar, e ciolosnaiada de iarna .iar pe penalul nechita, mi-e foarte greu sa-l inteleg, cat tupeu porcesc poti sa ai sa vrei voturi de la oameni dupa futcaiala , amanta, dezastrul din oras dupa „marea semaforizare” si altele ? sunt penibili cu totii, ne ducem naibii de rapa daca nu se pune piciorul in prag cum bine spune o vorba romaneasca. oricum, sa-i voteze sulea-spataru’

  • Ca niste caini stau si se uita in sus sa le arunci ceva de mancare. Vezi-ti cucoana de cabinetul matale si lasa politica. Tara de cretini. Nici de doctori buni nu avem parte . Vor politica neaparat.
    Iar pe Nichita nu stiu de ce nu l-a internat familia la Socola. Chiar asa sa apara din nou in public un nenorocit care ne-a facut de ras. Prosti sunteti cei care il acceptati langa voi.

  • corect au fost toti care sunt pe liste, ma refer la toate partidele, toti sunt cu dosare penale sau au creat o imagine urata despre el in sine, au stat la Bucuresti, au fost dati afara din functii, pentru ca nu au fost compatiblici, de ce nu lasa pe alti care nu auu mai fost, ma refer sa vad un taran pt ca stie mai bine despre agricultura, ce ingineri, profesori, economisti, nu domnule si noi stim sa gestionam nu suntem analfabeti, isi aleg blonde cu fuste scurte si hai la Parlament, sa va fie rusine ca va afisati cu muieri de 2 lei si vreti votati.

Adauga un comentariu