Eveniment-Social

E oficial: Spitalul Sf. Spiridon va „inghiti” Urgentele si IGH

Publicat: 09 feb. 2011
1

Ieri a fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea de Guvern privind desfiintarea si reorganizarea spitalelor din judetul Iasi aflate in subordinea Ministerului Sanatatii. Conform actului normativ, in maxim 30 zile de la publicarea in Monitorul Oficial, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Spiridon si Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie (IGH) Iasi se vor comasa si vor forma o singura unitate sanitara cu paturi. In urma comasarii, Spitalul de Urgente Sf. Ioan si IGH isi vor pierde personalitatea juridica si vor deveni sectii exterioare ale Spitalului Sf. Spiridon. Sectiile de Ortopedie, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Plastica si Toxicologie de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan se vor muta la Spitalul Sf. Spiridon, iar Clinica de Chirurgie Generala si Sectia de Arsi vor ramane pe loc.
Comasarea celor trei unitati spitalicesti va duce si la reorganizarea sistemului de Primiri Urgente. Iasul va avea in cateva luni o singura Unitate de Primiri Urgente pentru adulti, care va prelua toti pacientii critici.

Comentarii
  • Aberatiile privind comasarea spitalelor din Iasi continua si sunt publicate de toate ziarele fara a observa deciziile tembele care considera ”sectii exterioare” cladirile inside spitalului Sf Spiridon, cum este cazul IGH, iar comasate din exterior (aduse oarecum cu macaraua)cum ar fi Spitalul Sf. Ioan dupa calamitatea distrugerii si desfiintarii acestuia. Felicitari politrucilor obedienti, trogloditii sistemului sanitar iesean: Cepoi, Birliba contabil cu studii la ff, fara stiinta, fara prezenta si ”panarama” de Astarastoae pentru aceste realizari de sectii exterioare (in interior), a sectiilor interioare (in exterior), toate comasate linga biserica Sf SPIRIDON si morga cu Cimpoi, spre folosul deplin al bolnavilor din Iasi.

  • Dagilor care strigati UUUURRRRAAAAAAAA intr-adevar o sa urati aceasta unire iar managerul DR EC o va lua in stil originallllllllllllll.O desfiintare a 2 mari unitati sanitare ce credeti ca va aduce spitalului Sf spiridon? Mai multi bani?
    Va inselati amarnic.Dl dr ec se va afunda si mai tare in rahatul in care s-a bagat.Retrage-te domnule DR EC la Barnova acu cat mai ai timp si fereste-te de Doamne Doamne sau ai uiatt ca ai copii atat personali cat si din flori?
    Succes

  • Cand intri in spitalul Spiridon , dupa ce treci de arogantii de la poarta , te trezesti dintr-o data in lumea anilor ’30 . Acolo comasati voi urgentele? Sau e o moda noua , de la doi in pat la trei in pat? Urmatorul pas ar fi eutanasierea la cerere ceea ce nu mi se pare chiar absurd

  • Este o prostie sa crezi ca aceasta comasare este in beneficiul pacientului…Care sunt beneficiile? Cum va functiona UPU neurochirgie la Sf Spiridon iar Neurochirurgia la cativa km distanta (beneficiul pacientilor este ca vor ajunge mai putini la sp neurochirugie si vor scapa de toate grijile vietii). Care sunt beneficiile pacientilor de la gastro, in conditiile in care la Sf Spiridon pacientii isi cumpara de multe ori tratamentul, pentru o tomografie trebuie sa astepte cateva luni, analizele se fac in functie de cum are laboratorul kituri, etc. Beneficiul va fi deci ca nu se vor mai face tomografii, bolnavii isi vor cumpara medicatia, vor astepta saptamani pentru rezultatele analizelor, beneficii care de care mai mari. Toata aceasta comasare are ca scop sa moara si capra vecinului si pentru orgoliile unor inconstienti/inconstiente (cea care intarzie plecare unei ambulante pana la venirea echipelor de televiziune).

Adauga un comentariu