Magazin

E pacat sa arunci coaja de pepene! Poti sa faci o dulceata delicioasa!

Publicat: 16 sept. 2014
1
Putini sunt cei care stiu ca pot folosi coaja de pepene pentru o dulceata delicioasa. E pacat sa o arunci!
O poti utiliza pentru a pregati cateva borcanele cu o dulceata cu totul si cu totul speciala. 
Ingrediente:
1 kg coaja groasa de pepene verde
1 kg zahar
1,5 l apa rece
 
Mod de preparare:
Cojile de pepene se spala bine. Partea verde se inlatura cu un cutit bine ascutit. Se pastreaza partea alba si un strat subtire de miez rosu. Feliile de pepene se taie apoi cubulete de aproximativ 2 cm.
Se pun la fiert in apa rece, intr-o cratita adanca. Cand s-au inmuiat si au devenit sticloase, se scot cu o sita, se trec rapid printr-un jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.
In apa in care au fiert se pune zaharul. Se lasa la foc potrivit, pana cand se leaga siropul.
In acest moment, pepenele se pune inapoi in cratita, se pune zeama de lamaie si se mai da in cateva clocote.
Voila! Acum ai o gustare delicioasa si ieftina! 




Adauga un comentariu