Magazin

Ea e cea mai BOGATA romanca din lume! Arata DEMENTIAL la 40 de ani! Are 700 de milioane de euro si sta pe O INSULA! – FOTO

Publicat: 30 apr. 2016

Cea mai bogata femeie din Romania, unica fiica a generalului Stefan Gusa, fost sef al Marelui Stat Major al Armatei si personaj-cheie in evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 700 de milioane de euro, potrivit estimarilor Forbes.         

Veronica Gusa de Dragan
a absolvit cursurile Facultatii de Drept si a inceput sa lucreze la 22 de ani. Ea s-a casatorit in 1995 cu Iosif Constantin Dragan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania, cel care a infiintat grupul Butan Gas. In 2001, omul de afaceri decide sa cedeze conducerea operatiunilor grupului catre sotia sa, Veronica Gusa, care a ocupat de atunci functia de presedinte executiv al ButanGas.

Dupa decesul sotului ei, in 2008, Veronica Gusa de Dragan a devenit cea mai bogata femeie din Romania, fiind unicul actionar al grupului de firme si avand de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimata in prezent la jumatate din valoare, potrivit Forbes.

La un an de la decesul sotului, ea a decis sa mute tot businessul de familie intr-o noua structura, denumita Veroniki Holding SpA. Astfel, pe langa Butan Gas (grup industrial cu activitati in Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria si Romania si o cifra de afaceri a Butan Gas Romania estimata la circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum si Romconstruct Top, companie achizitionata pentru dezvoltarea unui parc eolian in Silistea, Constanta.

Proiectul implementat acolo in urma unei investitii de circa 44 de milioane de euro ocupa o suprafata de 41 de hectare si a fost finalizat in 2011. Veronica Gusa de Dragan locuieste in prezent in Palma de Mallorca (Spania) alaturi de cei patru copii si conduce o masina hibrid de lux.

Adauga un comentariu