Titlurile zilei

Ea este manichiurista din Iași la care vin cliente din Germania, Italia sau Danemarca. Nicoleta Băetu: „Vin o dată la două luni”

Publicat: 13 mai 2022
Nicoleta Băetu și unghii făcute de ea
Nicoleta Băetu este una dintre cele mai căutate manichiuriste din Iași, inclusiv de cliente stabilite în străinătate

Nicoleta Băetu este manichiurista din Iași care la numai 21 de ani are cliente fidele. Lucrează în domeniu de un an și jumătate și deși studiază într-un alt domeniu, spune că nu renunță la manichiură. Clientele sale vin și din Germania, Italia sau Danemarca

Nicoleta Băetu, în vârstă de 21 de ani, din comuna Vlădeni, Iași, a vrut să fie manichiuristă după ce a văzut un filmuleț pe Internet. Spune că a atras-o acest domeniu și pentru că are talent, a învățat repede și a fost angajată rapid.

„A fost o alegere pur și simplu emoțională. M-am îndrăgostit de un videoclip vizionat pe Instagram, al doamnei Veronica (n.r. – Veronica Moraru, fondator Nails Academy) și pur și simplu am vrut să văd cum se realizează o manichiură corect și bine, de aceea m-am înscris la Master Trainer-ul organizat la Academie. Cât timp am urmat cursurile am făcut naveta jumătate de an. Apoi, cu banii câștigați, după ce m-am angajat tot la doamna Veronica, am reușit să închiriez un apartament în Iași. A fost greu! Veneam cu primul tren și plecam cu ultimul. Dar când îți dorești ceva faci orice. Eram în anul I de Facultate, pe Inginerie și Alimentație Publică și Agroturism la Universitatea Științele Vieții (n.r. – UȘV). Momentan nu pot renunța nici la locul de muncă și nici la facultate”, povestește Nicoleta Băetu, manichiuristă.

Nicoleta Băetu a făcut efoturi pentru că își dorea să fie manichiuristă în Iași

Tânăra din Iași spune că a avut cliente imediat după terminarea primului curs.

„Nici nu terminasem cursul de bază care durează cinci zile și deja, a doua zi, aveam cliente. Era stresant pentru că îmi era frică să nu greșesc. Apoi am mai făcut zece cursuri, care durau câte 2-3 zile. Am fost printre puținele fete care au reușit să atragă clienții imediat după terminarea cursului de bază. Eu iubesc ce fac și îmi doresc să fiu cea mai bună”, spune Nicoleta care, ca mulți tineri din România, are părinții plecați în străinătate, iar acest lucru a determinat-o să învețe să se descurse singură.

„Mai am o soră care are 15 ani care face liceul în Vlădeni, de care am grijă pentru că părinții sunt plecați în străinătate, în Italia. Tata este plecat de 15 ani și mama de doi ani. Automat a trebuit să îmi găsesc o sursă de venit ca să pot să plătesc din cheltuieli, să îmi continui studiile. Noi ne-am învățat cu această situație, că părinții lucrează în străinătate și dacă majoritatea copiilor o iau pe căi greșite eu am găsit un sprijin și în șefa mea”, mai spune Nicoleta Băetu.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare și povestea Nails Academy.

Nicoleta Băetu: „Clientele din străinătate vin special doar pentru manichiură și pedichiură”

Tânara spune că există mai multe categorii de clienți. O parte dintre doamnele și domnișoarele care vin la ea la salon sunt stabilite în străinătate dar vin special pentru manichiura și pedichiura făcute de Nicoleta.

„Multe persoane optează pentru manichiura cu gel iar bărbații pentru cea clasică. Doamnele care lucrează la birou vor unghii scurte, cu gel. Mămicile vor unghii cu ojă semipermanentă și bineînțeles că domnișoarele vor unghii lungi, stiletto, balerină. Am și eu cliente care sunt dependente de manichiuristă, ca să zic așa. Vin o dată la două luni din Danemarca, Germania și din Italia. Vin special doar pentru manichiură și pedichiură. Fac unghiile scurte. Nu e vorba de preț, ci de calitate. De exemplu în Germania manichiurile sunt făcute cu acril și sunt prost executate. Așa că preferă să stea cu ele două luni și vin apoi să și le facă cum trebuie. O manichiură în străinătate e între 50 și 80 de euro. Oricum, o manichiură bună depinde de materialele folosite, de forma unghiei până la cuticula stilizată impecabil. Multe persoane spun că folosirea gelului afectează unghia. Nu este adevărat. Atât timp cât manichiura este executată corect și nu este folosită o cantitate mare de gel ca să țină, nu e afectată unghia”, explică Nicoleta Băetu.

Tot mai multe ieșence învață meseria de manichiuristă

Tânăra mai spune că a cunoscut persoane care au muncit mulți ani în acest domeniu și au ieșit la pensie. Consideră că această meserie este de viitor și nu va renunța niciodată la ceea ce știe să facă.

„Dacă o să mă angajez în domeniul unde studiez probabil partea de manichiură va fi ca un hobby pentru că nu voi renunța niciodată la stilizarea unghiilor. Cunosc persoane care au lucrat ca manichiuristă de la începutul-începuturilor și acum se pensionează. Multe cliente mă întreabă dacă se câștigă bine dar eu nu mă uit niciodată, la sfârșitul zilei, să văd cât am câștigat pentru că nu m-a interesat. Mă uit în galerie, să văd câte poze am făcut. Depinde cât de dedicat ești și de ce faci meseria asta: îți place să creezi unghii, ai talent, sau faci asta din necesitate. Sunt multe fete manichiuriste dar și cererea este mare, chiar în creștere”, mai spune Nicoleta Băetu.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare povestea Elenei Știrbu, coafeză din Iași. Pe de altă parte, Nicoleta Băetu, manichiuristă din Iași, spune că pentru a face această meserie și să ai constant clienți este necesar să investești în produse de calitate.
Comentarii
Adauga un comentariu