International

Ea este prima femeie din ultimele şapte decenii ce urmează a fi executată, în SUA

Publicat: 17 oct. 2020

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat vineri că a programat prima execuţie federală a unei femei din ultimele şapte decenii. Lisa Montgomery, condamnată pentru o crimă din 2004, va fi executată pe 8 decembrie, transmite Reuters.

Montgomery, găsită vinovată pentru strangularea unei femei însărcinate în Missouri, va fi executată prin injecţie letală la penitenciarul Terre Haute din Indiana, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie, scrie news.ro.

Ultima femei executată de guvernul SUA a fost Bonnie Heady, într-o cameră de gazare din Missouri, în 1953, potrivit Centrului pentru Informaţii privind Pedeapsa cu Moartea.

Departamentul de Justiţie a mai programat vineri executarea, pe 10 decembrie, a lui Brandon Bernard, care, împreună cu complicii săi, a omorât doi preoţi tineri, în 1999.

Cele două execuţii vor fi a opta şi a noua condamnare cu moartea puse în practică de guvernul federal în 2020.

În luna iulie, administraţia Trump a pus capăt unei suspendări informale a execuţiilor federale din ultimii 17 ani, în urma anunţului de anul trecut că Biroul Închisorilor va folosi un nou protocol pentru injecţiile letale, cu un singur medicament, comparativ cu o combinaţie de trei medicamente utilizate ultima oară în 2003.

Comentarii
  • La România cand vine legea asta? Emi Pian, Emi Cioata, Corduneanu, George Boxieru, Camataru, Duduianu, Sportivii, Labarii, Fatalaii, Dinca etc….

  • Pai dacă a luat doua vieți?! Ce ar trebui să-i ofere, respect și ospăț?? Bine i-a făcut iar Trump bine a zis… Jegurile de interlopi ‘smecherii’ care trag teapa de 20lei la taximetriști sau nu-și plătește consumația prin cluburi și multe altele.. Cunosc specimene din acele enumerate de Trump

Adauga un comentariu