National

Ecaterina Andronescu rupe tacerea. Vezi ce spune despre plagiatul lui Ponta

Publicat: 25 sept. 2016
1

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, a declarat, intrebata daca este dezamagita de verdictul final in cazul plagiatului lui Victor Ponta, ca nu este un verdict final si ca fostul premier a actionat in judecata decizia, urmand sa invoce legea din momentul in care a redactat teza.

Verdictul nu este final, pentru ca, din cate am inteles – nu am vorbit cu domnia sa -, dar am inteles ca a actionat in judecata. Va invoca legea din momentul in care a redactat teza„, a declarat Andronescu.

Andronescu face referire la o modificare legislativa propusa la Legea Educatiei Nationale, la nivelul Camerei Deputatilor, prin intermediul ordonantei care arunca si mai mult in umbra studiile doctorale desfasurate in Romania. Ordonanta plagiatelor, cum a fost ea numita in presa, a fost intoarsa in Parlament de presedintele Klaus Iohannis, unde Comisia de Invatamant din Camera Deputatilor (prima camera), a venit cu o singura modificare pe fond a proiectului, care spune ca o lucrare suspectata de plagiat ar trebui analizata dupa legislatia in vigoare in momentul sustinerii ei.

Mai exact, acesta prevede: „Pentru tezele de doctorat aflate in analiza la CNADTCU si tezele de doctorat care au fost sustinute, dar nu au fost validate prin ordin al ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice, procedura se va finaliza in conformitate cu legislatia in vigoare la data sustinerii respectivelor teze de doctorat.”  – „Pentru a reglementa procedura conform careia se finalizeaza analiza tezelor de doctorat sustinute deja la intrarea in vigoare a ordonantei”, se precizeaza in raportul de admitere asupra cererii de reexaminare votat de comisia de invatamant.

Votul in Camera Deputatilor pe cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale, proiect care ajuta doctoratele plagiate si ofera autonomie universitatilor, a fost amanat in data de 13 septembrie din lipsa de cvorum. Senatul este camera decizionala pe acest proiect.
Este vorba despre proiectul legii de aprobare a ordonantei de urgenta nr. 4/2016, si opereaza in Legea Educatiei Nationale mai multe schimbari pe care ministrul Adrian Curaj anuntase ca vrea sa le faca, dar care au fost criticate acerb la acea data.

Comentarii
  • O pupincurista „vinovata” de multe doctorate acordate unor analfabeti sau semianalfabeti. Unii doctori sustinuti de „closca tv. de azi” nu ar lua nici bacalaureatul.

  • Cand te gandesti pe ce maini a fost invatamantul romanesc iti vin si raspunsurile despre cauzele nivelului actual. Infractoarea din dosarul Microsoft apare zilnic pe la tv. fara nicio jena si da lectii despre doctorate, fara sa explice cum i-a protejat pe alde Ponta si compania.

Adauga un comentariu