Plante medicinale

Echinaceea are si efecte adverse. Vezi cand este contraindicata

Publicat: 19 ian. 2011

Sunt situatii in care remediile naturiste nu numai ca nu au niciun efect, ba mai mult, pot produce probleme destul de grave. Echinaceea este o planta ale calei calitati terapeutice sunt binecunoscute, fiind utilizata pentru intarirea sistemului imunitar, in tratarea racelilor, gripei sau pentru ameliorarea durerilor de gat. Putini stiu insa ca remediile care au la baza echinaceea nu trebuie luate niciodata pe stomacul gol, ci intotdeauna cu mancare sau macar un pahar mare de apa. 

Echinaceea, remediul naturist impotriva gripei 

In plus, potrivit FamilyDoctor.org, nu trebuie luata mai mult de doua saptamani fara a vorbi cu un medic. 

Efectele secundare ale echinaceei

Printre efectele secundare minore se numara starile de greata, ameteala si un stomac „agitat”. La categoria efecte secundare severe intra inrautatirea simptomelor de astm si reactiile alergice, printre care si dificultatea de a respira. Daca stii ca esti alergic la tot felul de plante, cel mai probabil vei avea alergie si la echinaceea. 

In plus, daca iei in mod normal medicamente, evita acest remediu sau vorbeste cu un medic. Echinaceea poate interactiona cu medicamentele si reduce eficacitatea acestora sau chiar poate cauza efecte secundare neasteptate. 

La fel, anunta-ti medicul daca obisnuiesti sa consumi alcool si cafeina ori daca fumezi, pentru ca toate aceste substante influenteaza modul in care remediul lucreaza. 

Echinaceea este contraindicata persoanelor care sufera de o afectiune autoimuna (lupus eritematos, scleroza in placi, hepatita autoimuna, tiroidita Hashimoto), celor infectati cu virusul HIV, bolnavilor cu leucemie si copiilor sub doi ani. De asemenea, daca esti gravida sau alaptezi, e mai bine sa vorbesti cu medicul inainte de a lua echinaceea sub orice forma.loading...

Adauga un comentariu