Remedii naturiste

Echinaceea, remediul naturist impotriva gripei

Publicat: 17 dec. 2010

Studiile au arata ca echinaceea stimuleaza in mod natural sistemul imunitar, prin cresterea activitatiii celulelor albe.

Atat radacinile cat si florile de echinaceea constituie un remediu excelent impotriva virozelor respiratorii, gripei, bronsitelor si a altor infectii. Aceasta planta medicinala, de provenienta americana, este folosita de foarte mult timp datorita proprietatilor sale antifungice si de fortificare a sistemului imunitar, ajutand astfel la scurtarea duratei de manifestare a afectiunilor. Frunzele, florile si radacinile de echinaceea sunt folosite la producerea suplimentelor nutritionale, tincturilor sau ceaiurilor.

Echinaceea creste in SUA si Canada, unde se gasesc 9 specii ale acestei plante, printre cele mai comune fiind: purpurea, angustifolia si pallida. Utilizata pe o perioada indelungata echinaceea ajuta la prevenirea infectiilor si la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, tincturile de echinaceea sunt utilizate astazi la tratarea gripei, virozelor respiratorii, sindromului de oboseala cronica si chiar SIDA. Studiile au arata ca echinaceea stimuleaza sistemul imunitar, prin cresterea activitatiii celulelor albe si ridicarea nivelului de interferon, astfel ca organismul distruge mai usor microbii.

Aceasta planta stimuleaza producerea enzimelor care lupta impotriva cancerului si a altor afectiuni severe. Mai mult, echinaceea este utilizata ca imunostimulat, fiind recomandata persoanelor cu leziuni cutanate recurente, cum ar fi arsurile, dar si ca tonic hepatic, avand capacitatea de a reduce efectele secundare cauzate de toxicele din mediu.

Tratament pentru raceala
Ceaiul de echinaceea nu are un gust foarte bun, din acest motiv, adesea aceasta este administrata sunt forma de tincturi sau capsule. Terapia cu ceaiuri si tincturi este mai eficienta decat cu planta pudra in capsule. Pentru raceala sau infectie cu virus gripal se recomanda 1 lingurita cu tinctura de echinaceea la fiecare 1-3 ore, sau 1-2 capsule la fiecare 2-3 ore in primele 2 zile. Dupa care se reduce doza la 2 lingurite cu tinctura sau 6 capsule de echinaceea pe zi. In cazul infectiilor cronice se recomanda administrarea a 1/2 lingurita cu tinctura sau 2 capsule de echinaceea, de 3 ori pe zi timp de 3 saptamani, se face pauza o saptamana, dupa care tratamentul este reluat. Eficienta echinaceei este maxima daca este administrata timp de 10 zile de la manifestarea primelor simptome.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit