Sport

Echipa care are cel mai scump lot din Europa. Real Madrid, prăbușire spectaculoasă și surpriză uriașă în TOP 10

Publicat: 14 oct. 2020
Manchester City are cel mai scump lot din Europa, potrivit unui studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal
Stadionul lui Manchester City

Manchester City are cel mai scump lot din Europa, potrivit unui studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal (CIES), care ține cont de suma tuturor indemnizațiilor de transfer în TOP 5 campionate de pe continent.
Manchester City, vicecampioana Angliei, are un lot în valoare de 1,036 miliarde de euro, cu 22 de milioane de euro mai mult decât acum un an, creșterea fiind remarcabilă în condițiile pandemiei de coronavirus.
Echipa antrenată de Pep Guardiola este urmată la distanță considerabilă de PSG, al cărei lot este cotat la 888 de milioane de euro, cu 25 de milioane de euro mai puțin decât în 2019.
Pe locul trei este cealaltă mare formație din Manchester, United, cu 844 de milioane de euro, în creștere cu 93 de milioane de euro.

Valoarea lotului lui Real Madrid s-a prăbușit

În urmă cu un an, pe locul trei era Real Madrid. Clubul de pe Santiago Bernabeu se află acum pe poziția a 6-a, cu 708 milioane de euro. Valoarea lotului pregătit de Zinedine Zidane a scăzut spectaculos, cu 194 de milioane de euro.
Barcelona ocupă locul 4, cu 826 de milioane de euro. Pe locul 5, cu 761 de milioane de euro, este Chelsea, care a înregistrat cea mai mare creștere, de 198 de milioane de euro. Locul 7 îi revine campioanei Anlgiei, Liverpool, cu 666 de milioane de euro.

Everton, surpriza uriașă din TOP 10

Everton, gruparea antrenată de Carlo Ancelotti, închide TOP 10 al cluburilor cu cele mai valoroase loturi din lume. „Caramelele” au un lot evaluat la 504 milioane de euro, iar în această vară au investit în transferuri nu mai puțin de 74,87 milioane de euro.

Studiul CIES confirmă supremația financiară a Premier League. Nicio echipă din acest campionat nu a investit mai puțin de 100 de milioane de euro în transferuri pentru a-i legitima pe actualii săi jucători. În afară de PSG și Real Madrid, doar trei cluburi din afara Angliei sunt în top 12: FC Barcelona, amintită mai sus, Juventus Torino (locul 8, 594 milioane de euro) și Atletico Madrid (locul 11, 483 milioane de euro).
Deținătoarea Ligii Campionilor, Bayern Munchen, este doar pe locul 15, cu 408 milioane de euro. În Ligue 1, PSG este urmată la mare distanță de AS Monaco (358 de milioane de euro), Olympique Marseille (194) și Olympique Lyon (172).
Adauga un comentariu