Sport

Echipa de rugby a debutat cu dreptul in noul an

Publicat: 10 mart. 2008
1

• Poli Agro Iasi a invins cu scorul de 27-18 in deplasarea de la CSU Brasov si poate spera din nou sa ocupe locul 7 la finalul acestui sezon din Divizia Nationala de rugby • Iesenii au inscris un eseu chiar la ultima faza de joc, reusind astfel sa primeasca si bonusul ofensiv pentru patru incercari reusite

Debut in tromba pentru rugbistii de la Poli Agro Iasi. Dupa o pauza competitionala in care nu a facut nici un transfer din lipsa banilor, echipa din Agronomie a pornit ca din pusca si a obtinut un succes de moral in deplasarea de la CSU Brasov. Iesenii au invins cu scorul de 27-18 si pot spera din nou sa ocupe locul 7 la finalul sezonului din Divizia Nationala. La Brasov, baietii lui Verives au jucat cu mult curaj, au facut si spectacol in unele momente si au obtinut un succes important in lupta pentru suprematie in play-out.

Oaspetii si-au luat in serios rolul de favoriti ai acestei partide si au fost tot timpul la carma jocului. Gratie unui meci bun, iesenii conduceau aproape de finalul jocului cu scorul de 20-6, dupa care a urmat o cadere inexplicabila a trupei din Agronomie, astfel ca brasovenii s-au apropiat periculos la 20-18. In acest moment s-au trezit jucatorii lui Verives, care au inscris un eseu de toata frumusetea (plecat din propriul 22), chiar in ultimele secunde ale partidei si Poli a obtinut un succes categoric, scor 27-18. Mai mult decat atat, oaspetii au reusit sa primeasca si punctul bonus ofensiv pentru ca au reusit sa marcheze patru eseuri. Cele patru incercari au fost semnate de Pislariu, Varvaroi, Morosan si Finariu. La cele 20 de puncte s-au adaugat 2 transformari si o lovitura de pedeapsa, toate marca Zaharia. Fara Lazar, care a facut parte din lotul Romaniei pentru jocul din Cupa Europeana a Natiunilor, impotriva formatiei Portugaliei, antrenorul Constantin Verives a folosit in jocul de sub Tampa, urmatorul cincisprezece: Coseru, Manolache, Varvaroi – Bisoc, Alexa – Stefan Drusca, Emanuel Drusca, Finariu – Hodoroaba, Zaharia – Vacaru, Cernescu, Slabutiu, Morosan – Grigoras. Pe parcursul partidei au mai intrat: Pislariu, Cucuteanu, Hutcic, Croitoru, Calitescu, Manea, Strizu. La finalul meciului, antrenorul Constantin Verives, ajutat de antrenorul secund Ioan Iftode, era multumit de jocul rugbistilor ieseni. „Sunt multumit mai ales de jocul ofensiv al baietilor mei. Am jucat majoritatea baloanelor la mana si am obtinut pana la urma si punctul bonus”, a declarat, la final, Constantin Verives. In afara jocului de la Brasov, in etapa a doua din play-out s-au mai inregistrat rezultatele: CSM Bucovina SuceavaRC Grivita Bucuresti 14-7 si Olimpia Bucuresti – RC Barlad 31-12. Dupa aceste rezultate, Poli Agro ocupa locul 3 in clasamentul din play-out, cu 6 puncte, la 3 lungimi in spatele liderului Olimpia Bucuresti. Cele doua formatii se vor intalni etapa viitoare, sambata, 15 martie, chiar pe stadionul Sandu Ville Gorun.

Comentarii
Adauga un comentariu