National

Echipa Romaniei U-19 va juca finala Campionatului European Under-19

Publicat: 29 oct. 2015
1

Echipa Romaniei va juca finala Campionatului European de rugby Under-19, din Portugalia, contra Spaniei, dupa ce a invins echipa tarii gazda cu scorul de 15-12 (8-9), miercuri seara, in semifinale, potrivit Agerpres.
”Stejareii” au transat soarta meciului pe final de pe Stadionul Jamor din Lisabona, dupa ce au fost condusi atat la pauza, cat si in repriza secunda. Echipa noastra a deschis rapid scorul, dupa doar trei minute, gratie unui eseu reusit de pilierul Ciprian Lucaci. Lusitanii au redus din diferenta prin Abecasis (lovitura de pedeapsa), dar Ionel Melinte (min. 23) a refacut diferenta de pe tabela, tot din lovitura de penalitate (3-8). Portugalia a intors scorul pana la pauza, in urma a doua penalitati transformate de acelasi Abecasis, iar scorul dupa prima repriza era de 9-8.

Vezi si Capitanul nationalei de rugby a facut analiza Cupei Mondiale: „A fost mult mai bine decat in

Romania a incercat sa revina pe tabela, dar cei care au marcat au fost tot lusitanii, printr-o noua lovitura pedeapsa a lui Abecasis (51), scorul devenind 12-8. Finalul a fost dramatic, ”stejareii” reusind eseul decisiv in min. 72, prin Adrian Motoc, iar Melinte a transformat, stabilind scorul final, 15-12. In cealalta semifinala, Spania a dispus de Rusia cu scorul de 30-7. Finala dintre Romania si Spania va avea loc sambata, de la 19,00 (ora Romaniei), pe Stadionul National Jamor din Lisabona, in joc fiind si calificarea la World Rugby U20 Championship.





Adauga un comentariu