Local

Echipajele CTP Iasi au actionat in permanenta pentru diminuarea efectelor cauzate de ninsorile abundente – FOTO

Publicat: 20 nov. 2018

Luni, 19 noiembrie 2018, cand municipiul Iasi s-a aflat sub avertizare de cod galben de ninsori, Compania de Transport Public – CTP Iasi a asigurat transportul calatorilor in conditii de iarna si a derulat in permanenta activitati de interventie pentru reducerea efectelor cauzate de ninsorile abundente.

Echipele de interventie s-au aflat la strada inca de luni dimineata, cand primele mijloace de transport au iesit pe trasee, au curatat caile de rulare si macazurile si au imprastiat material antiderapant in zona sinelor si a statiilor de tramvai si de autobuz.

"In total, pana marti dimineata, 45 de muncitori ai CTP Iasi au folosit 5 tone de clorura de sodiu cu inhibitori si 500 de kilograme de clorura calciu. In plus, doua vagoane au circulat pe in timpul noptii de 19 spre 20 noiembrie. De precizat este faptul ca, pe parcursul zilei mentionate, intervalele de urmarire intre mijloacele de transport au crescut, in principal, din cauza blocajelor formate in traficul foarte aglomerat, pe care nici autobuzele si cu atat mai mult tramvaiele nu il pot evita. Situatia a fost una deosebita, cu care ne confruntam in special in astfel de perioade cu ninsori abundente. S-au inregistrat, insa, intarzieri si ca urmare a aparitiei unor defectiuni tehnice la unele vagoane si autobuze, cum a fost si cazul celor doua tramvaie ramase nefunctionale pe calea de rulare din zona Rond Vechi, pentru o perioada de aproximativ 1 ora si 40 de minute, in intervalul orar 07:39 – 09:16. Echipele de muncitori ale CTP Iasi continua actiunile de mentenanta in ceea ce priveste caile de rulare, macazurile si statiile de transport. Ii rugam pe calatori sa accepte scuzele noastre pentru situatiile neplacuta intampinate si ii asiguram ca facem in continuare eforturi pentru reducerea efectelor cauzate de ninsorile abundente", au precizat reprezentantii CTP Iasi.

Adauga un comentariu