Eveniment-Social

Echipajele de pe ambulanta reusesc cu greu sa faca fata unor asemenea conditii. Oricand se poate intampla o nenorocire

Publicat: 22 iun. 2016

La Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi, doar o parte dintre ambulante au instalatii de aer conditionat. In aceste zile, in care temperaturile au ajuns pana la 40 de grade, echipajele medicale si pacientii au fost obligati sa suporte conditii greu de imaginat. Din cauza caldurii excesive, oricand ambulantierului i se poate face rau si s-ar putea produce un accident teribil. Aceste ambulante care nu sunt dotate cu instalatie de aer conditionat trebuiau casate de multi ani, dar din lipsa unor masini noi, conducerea SAJ a fost obligata sa le pastreze in functiune. Numarul mare de solicitari din ultimele zile nu permite retragerea la garaj a acestor ambulante, ceea ce ar insemna punerea in pericol a vietii pacientilor.

„Peste 10 ambulante nu sunt dotate cu aer conditionat. Echipajele si pacientii suporta cu greu temperaturile foarte ridicate din ambulanta. Ambulantele trebuiau inlocuite de mult, dar nu dispunem de altele noi. Nu s-au montat instalatii de aer conditionat pentru ca nu suporta masina si nu se merita sa investesti in ambulante care trebuiau casate de ani de zile”, a declarat Nicolai Pralea, purtator de cuvant la Serviciul de Ambulanta Iasi.

Numarul solicitarilor la Serviciul de Ambulanta a crescut in aceste zile caniculare, atat pe perioada zilei, cat si noaptea. „Pe data de 21 iunie 2016, de la ora 7:00, pana astazi (ieri-n.r.) la ora 7:00 s-au inregistrat 451 de apeluri din partea populatiei. Dintre acestea, 188 au fost inregistrate in intervalul orar 19:00-7:00. Se observa o crestere a numarului de apeluri atat ziua, cat si noaptea. Avem peste 100 de apeluri mai mult pe o perioada de 24 de ore, 50 in plus ziua si 50 in plus noaptea. Pe timpul noptii, cele mai multe apeluri sunt din partea pacientilor cu boli cronice”, a spus Nicolai Pralea.loading...

Adauga un comentariu