Local

Echipele Biroului Protecția Mediului au descoperit mai mulți ieșeni care au depozitat ilegal și au incinerat deșeuri din mase plastice și moloz pe domeniul public de la marginea Iașului

Publicat: 16 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Echipele Biroului Protecția Mediului au descoperit mai mulți ieșeni care au depozitat ilegal și au incinerat deșeuri din mase plastice și moloz pe domeniul public de la marginea Iașului
Deșeuri din mase plastice, polistiren și moloz depozitate ilegal pe domeniul public de la marginea Iașului

Mai mulți ieșeni care au depozitat ilegal deșeuri de mase plastice, textile sau provenite din demolarea clădirilor pe terenul public de la marginea Iașului, au fost identificați de echipele din cadrul Biroului Protecția Mediului. Cele mai multe situații se întâlnesc în zona Cicoarei, Șorogari sau Capăt CUG, acolo unde depozitările necontrolate de deșeuri au devenit o problemă majoră

Echipele Biroului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Iași au avut acțiuni pe bandă rulantă în cursul zilei de 15 septembrie, din cauza unor ieșeni care au depozitat ilegal deșeuri din mase plastice, materiale textile sau provenite din demolarea clădirilor. Oamenii legii au primit sesizări din partea cetățenilor care au semnalat faptul că, pe lângă depozitările ilegale de deșeuri pe spațiul verde, acestea sunt și incinerate, ceea ce provoacă poluarea mediului înconjurător.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, unei persoane de gen masculin, întrucât incinera deșeuri diverse din mase plastice, textile, cauciuc, hârtie și carton”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Deșeuri depozitate ilegal la marginea Iașului, în zonele Cicoarei, Șorogari și Capăt CUG

Oamenii legii au avut, în cursul zilei de 15 septembrie 2020, nu mai puțin de 4 intervenții majore în cazul depozitărilor ilegale de deșeuri și incinerarea acestora pe domeniul public. Cele mai multe situații de acest gen se întâlnesc în zona Cicoarei, Șorogari sau Capăt CUG, acolo unde depozitările necontrolate de deșeuri au devenit o problemă majoră.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit un proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195 din 2005 privind protecția mediului, unei persoane de gen masculin, întrucât a depozitat necontrolat diverse deșeuri din mase plastice, carton, polistiren, moloz, gresie, faianță, precum și un cadru din confecție metalică, provenite din activități de dezafectare și demolare, pe o suprafață de teren care aparține domeniului public, degradând astfel, voluntar, mediul natural din zonă”, au precizat oficialii din cadrul Biroului Protecția Mediului.

Sunt verificate șantierele din Iași pentru prevenirea poluării aerului

Acțiunile Biroului de Protecția Mediului s-au desfășurat și în zona șantierelor din Iași, în vederea respectării normelor de organizare a șantierului și protejarea mediului înconjurător.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări la șantierele de pe raza municipiului Iași, cu privire la respectarea normelor de protecție a mediului asumate în proiect. În acest context, au depistat un șantier care nu respecta aceste norme, iar pe numele titularului autorizației de construire s-a întocmit un proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași 321/2017 privind aprobarea Regulamentului, în vederea respectării condițiilor de protecție a mediului, în timpul executării lucrărilor de construcții în municipiul Iași”, au mai explicat oficialii din cadrul Biroului Protecția Mediului.

Adauga un comentariu