Sporturi

Echipele calificate in grupele principale, la CE de handbal masculin, din Serbia

Publicat: 21 ian. 2012

Rezultatele de vineri din ultimele partide din faza grupelor preliminare, la Campionatul European de handbal masculin, din Serbia, au stabilit echipele calificate în grupele principale ale competiţiei.
Rezultatele înregistrate vineri au fost următoarele:
Spania-Rusia 30-27 şi Franţa-Ungaria 23-26 (grupa C)

Islanda-Slovenia 32-34 şi Croaţia-Norvegia 26-20 (D)
Cele patru partide au fost ultimele din faza grupelor preliminare.
In grupa principală I s-au calificat încă de joi, din grupele preliminare A şi B, echipele Germaniei, Serbiei, Poloniei, Macedoniei, Suediei şi Danemarcei.
Sambătă vor avea loc primele partide din această grupă, urmate de cele din 23 şi 25 ianuarie.
In grupa principală a II-a s-au calificat, din grupele preliminare C şi D, echipele Spaniei, Ungariei, Franţei, Croaţiei, Sloveniei şi Norvegiei.
Acestea vor juca primele meciuri duminică, urmate de etapele din 24 şi 25 ianuarie. Surpriza fazei preliminare în grupa C a fost dubla înfrangere a camipioanei europene, mondiale şi olimpice en-titre, Franţa, în faţa Spaniei (26-29) şi a Ungariei (23-6). Francezii s-au calificat cu zero puncte în grupa principală II, de pe locul 3.
In 27 ianuarie vor avea loc semifinalele, iar două zile mai tarziu, finalele pentru medalii.
Campioana europeană se va califica direct la JO de la Londra, iar dacă aceasta va fi Franţa, care este deja calificată din postura de campioană mondială, la Olimpiadă va ajunge vicecampioana continentală.
Naţionala Romaniei a ratat calificarea la turneul final al CE din Serbia, performanţă pe care nu a mai atins-o din 1996.loading...

Adauga un comentariu